Iz tvojih upisa vidim da si ljubitelj traktora T-40, od tih ruseva imao sam MTZ-80 on moze i T-40 i 558 zajedno da pojede za dorucak
ali nije sve u tome i nisam bas neki rusofil...
Slazem se T-40 ima prednju vucu i dobar je za oranje ali nije poljoprivreda samo oranje, ja najmanje rc napravim u oranju.
IMT-558 je traktor koji se moze koristiti kao univerzalan traktor za sve poslove dok T-40 ne moze, u principu moze ali nije to to, uz T-40 je pozeljno imati jedan manji traktor koji ce sluziti za sve ostalo a T-40 koristiti samo za teske poslove, jer za lake nije....
Usao sam u ovu pricu izmedju 558 i T-40 samo zato sto dva moja najbolja drugara sa kojima saradjujem u poljoprivredi imaju, jedan ima T-40 drugi ima 558 i jedan i drugi traktor su njihovi roditelji kupili nove u srecna vremena.
Ovaj drugar sto ima 558 radi 20h zemlje i usluge svima redom po selu kome god treba da se ore,kosi,prska,sparta,seje,silira,balira itd itd, znaci traktor koji se ne gasi, radio je do sad dve generalke, izmedju generalki bez nekih narocitih kvarova, imajuci u obzir da je to masina 30 i nesto godina dve generalke nisu nista u poredjenju sa poslovima koje on obavlja....
Ovaj drugar koji ima T-40 radi 4h zemlje oranje,tanjiranje i transport sve ostale usluge placa da mu drugi uradi jer mu se ne isplati da ga koristi za sitne poslove jer mu traktor trosi kao tenk. Traktor vise stoji nego sto radi i non stop ga nesto popravlja, te mu crklo ovo te ono, jos nije uradio ni zimsko oranje radi mu glave...
To je moje poredjenje ova dva traktora 558 koji se ne gasi i T-40 koji radi 4h godisnje., Ima vise faktora mozda se ovaj njegov T-40 lose pokazao ili je los vlasnik zaista nesto ne stima, inace to je jedini T-40 u selu tako da ne mogu da ga uporedim sa nekim drugim tj ne znam kako neki drugi T-40 pokazao, dok 558 ima desetine koji rade decenijama bez problema...
Svako ima svoje misljenje...