Svi ruski traktori generalno nisu stedljivi sto se tice dizela. Treba razumeti da u SSSR kada su projetovani nije ni bila ambicija smanjena potrosnja goriva kad je to tamo zdravo jeftino bilo (i sad je spram nasih cena). Ono zbog cega mi se dopadaju su 90% predimenzionisanih delova, koji su napradvljeni da jako retko daju otkaz(pricam o starim MTZ i LTZ traktoriam). Imate na yt brdo traktora u madjarskoj kojima su ubacivani veci motori, dodavan turbo i sta sve ne i ostatak traktora to dobro podnosi. IMT je ipak licenca MF, koji je zapadni proizvodjac, kod koga se i pre 50 godina nije bezazleno gledalo na potrosnju.
Ako i dalje pricamo izmedju 558 i LTZ t40, prednost i dalje dajem 558. Ti materijali koji su se ugradjivali su spram danasnjih POJAM kvaliteta. Nas 558 je izdrzao "rudarske" napore. Kod smo kod kvaliteta reci cu samo jos jedan podatak. Na IMT 533, pre 2-3 godine, odluci stric da promeni ulje u menjacu i jos neke sitnice je radio (sad sam pozaboravljao sta sve). Izgled zubcanika u menjacu je kao da su juce napravljeni u farbici, a ne davne 1971. godine. Da li treba da napisem da u to doba je bilo jako malo traktora i da su se usluge dosta radile. Koju povrsinu je maleni 533 obradjivao ne znam, ali spram njegove snage OGROMNU.