Koji je najbolji kineski traktor do 80ks u 2026.?

Dare

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2008
Poruka
636
Pozdrav svim kolegama!
Duže vreme već ne pratim tržište traktora iz naslova, a počeo sam da razmišljam o nekom novom kinezu. Zahtevi su prilično osnovni: da je što tiši i da ima klimu :) Bio sam na sajmu u Kragujevcu i pogledao neke onako brzinski. Pošto nije bila gužva, neke sam mogao da upalim i čujem kako zvuče u kabini. Uglavnom su slični. Rekao bih da mi je nabučniji bio Ensign 804, koji u nekoj zoni obrtaja sav počne da se trese i bruji unutra. Možda je samo taj primerak takav, a možda i svi. Palio sam i Lovol 754 Pro. On zvuči dosta bolje, duže je na tržištu, imao je radijalne gume, nije commom rail. To što je slabiji, nije mi neki problem. Ensign sa onim gumama izgleda pomalo smešno ali verujem da ni on nije loš. Gledao sam i ulazio i u još neke za koje sam prvi put čuo: Aguna, Landtrac, Maky, Hanwo. Ovaj Hanwo je možda i najbolje urađen u kabini i čini mi se da samo kod njega brzine idu isto kao kod automobila, dok su kod ostalih naopako. Cene svih su tu negde. Čuo sam da npr Lovol ne može da ore bez točka na plugovima. Da li je to tačno?
Šta biste izabrali, šta se voza po vašim krajevima? Ovde kod mene skoro da nema novih traktora u krugu od 60-70km i poljoprivreda je zamrla...

Evo nekih sličica sa sajma, da ne bude samo tekst :)

Ako hoćeš tih kineski traktor onda mora biti sa CR motorom. Eventualno ako je običan PD motor ali mora imati turbo. Klasični kineski motor je manje više svaki bučan bilo kog proizvođača. Gledaj šta ti je blizu za delove i servis a na ostalo ćeš se navići (kontra menjač).

Hvala na odgovoru.
Čini mi se da su za taj Ensign rekli da je CR ali nije uopšte bio tih. Čak na nekim obrtajima, kao što rekoh, cela kabina počne da bruji baš glasno. Kao da je zašrafljena na traktor bez ikakvih gumica, takav je osećaj bio.
Traktor ne mora da bude kineski ali za te neke pare ne verujem da ima drugi nov :)

Ja sam bio u sličnoj dilemi, samo sam gledao traktore od 110-120ks, gledao i Chang fa, Yto, Ensing, Hanwo, ali na kraju je odluka pala na Lovol p4110, nekako mi je najpribližniji zapadnim, i ubedljivo najtiši u kabini od gore navedenih, e sad cena/kvalitet, videćemo u godinama koje dolaze, i Trgomen je delovao najozbiljniji što se tiče servisne podrške, i velika je razlika u kabini izmedju ovog i plavog običnog od 110ks.
54bcf687e39f6d12b5736b1cd986f29f.jpg

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Nek ti je sa srećom, baš super izgleda!
Meni ne treba toliki, čak i taj od 75ks pitanje je koliko je ekonomski opravdan u ovom trenutku ali nek ide život. Nije doneta odluka još uvek. Meni trenutno najviše poverenja ulivaju Trgomen i Agropanonka zbog iskustva koje imaju i verovatno gomile delova na lageru. Lovoli su dugo na tržištu.
Zna li neko koje su tačno razlike između 754 i 754 Pro ? Na sajmu su rekli da su se u početku razlikovali ali da je sad samo boja drugačija. Nešto mi nisu bili ubedljivi ti momci koji su bili na štandu. Ne deluju baš upućeno i zainteresovano. Jedva su našli ključeve tog izloženog traktora, čekao sam 10 minuta sigurno.

Edit: Koliko je pouzdan i iskusan onaj distributer za Hanwo?

Nek ti je sa srećom, baš super izgleda!
Meni ne treba toliki, čak i taj od 75ks pitanje je koliko je ekonomski opravdan u ovom trenutku ali nek ide život. Nije doneta odluka još uvek. Meni trenutno najviše poverenja ulivaju Trgomen i Agropanonka zbog iskustva koje imaju i verovatno gomile delova na lageru. Lovoli su dugo na tržištu.
Zna li neko koje su tačno razlike između 754 i 754 Pro ? Na sajmu su rekli da su se u početku razlikovali ali da je sad samo boja drugačija. Nešto mi nisu bili ubedljivi ti momci koji su bili na štandu. Ne deluju baš upućeno i zainteresovano. Jedva su našli ključeve tog izloženog traktora, čekao sam 10 minuta sigurno.

Edit: Koliko je pouzdan i iskusan onaj distributer za Hanwo?
Hvala puno, moja preporuka ide za Lovol, pre ovog novog, imao sam Foton 824, 18 godina je bio u vlasništvu, nikakvih problema nije bilo, bilo je naravno sitnica, koje smo uz pomoć Trgomena rešavali.

Kako funkcioniše njihova servisna služba u praksi? Da li lažu, zavlače, da li prave pitanje za probleme u garanciji?

Nisam se dobro izrazio, taj prethodni sam kupio u Agrovojvodini, koja je prestala da uvozi Fotone, pa sam se prebacio u Trgomen što se tiče rezervnih delova.
Videćemo sa ovim novim kako funkcioniše, ali iz iskustava drugih ljudi, čujem da su baš korektni za saradnju.

Ja sam kuoio YTO 754 i na 6.5 sati je pocelo kvacilo da zeza. Danas su ga rasturali, ( dosli su tek posle 6 dana od prijave kvara),nastelovali i kao sada je ok. Videcemo zaista da li je tako u buducnosti. Ovo ti sve kazem iz razloga sto je i Agrovojvodina dugo na trzistu, a opasno brljaju, tako da nek ti je sa srecom i neka ti je Bog u pomoci prilikom izbora traktora.

Sent from my SM-A556E using Tapatalk

Dare, imamo slične slatke muke 😂 Bio sam da probam Ensign 804 i Yto 754. Ensign kvalitetniji iznutra ali loš položaj sedenja, i desna vrata bez funkcije, malo jadno deluje onaj klin za vrata. Yto ima lošu plastiku u kabini, ali posle iskustva članova sa foruma sa novim 754 definitivno sam odustao od njega. Hanwoo je možda sa najboljom kabinom, 300 kg lakśi od Lovola, ali mislim da će biti problem sa delovima jer će biti mali broj prodatih jedinica. Lovol 754 pro je oko 1000 eura jeftiniji od Changfa 904 koji je 15 ks jači i oko 900 kg teži. Ne znam kakav servis ima Agrocesla i koliko su ozbiljni, ali Trgomen mi se čini na osnovu pisanja vlasnika bolji.

Iskreno Yto nisam ni razmatrao jer mi se ne sviđa kako izgleda :D Neću Čanga ni da gledam, prevelik mi je, a i ako krenem da dižem budžet to neće da valja... U Zoom sam ulazio ali nekako mi se ne sviđa ni on, ni prodavci. Do skoro su forsirali turke, sad ih nisu ni dovezli na sajam. Sutra će možda da puste niz vodu Zoomlion kad nađu neki sa boljom zaradom. Sem toga, previše su daleko od mene.

Nazad
Vrh