Koje sorte soje sejete ?

Jel sejao neko Maximus? Kako se pokazao na suvoj prošloj godini?
 
Kod mene 2,3t i nesto malo preko!
attachment.php
 
I kod mene samo Galeb. Savu ne izbacujem sto hocu, vec sto nisam nasao adekvatnu za seme, a ovaj galeb je ok.
 
Sava 87% klijavošć i 80% energija analizu radio PP Sava Kovačević.
 
Poslednja izmena:
Od vas koji ste sejali Galeb ili Gorstask, moze li neko da napise na kojoj je visini prvi sprat i da li se otvaraju, pucaju, meune?
 
Kod mene ove godine standard Valjevka,Sava i Rubin (Valjevka mi je najbolja vec par godina,pa iza je rubin).. a uzeo sam na probu Apolo,Maximus,Fantast,i Angelu..
 
Visok potencijal rodnosti, maune se neotvaraju ali hoće da polegne ako je veći prinos pa je malo teže ovršiti u tom slučaju.U ogledima ministarsva poljoprivrede 2014 god Galeb je bio na drugom mestu odmah iza Fantasta.
 
Valjevka,Sava i Gorstak ,kod mene. Sejemo oko 10 kj ,ukupno .Gorstak 2014 na 2 kj 4300 kg,Sava na toj parceli 2015 2300kg,nije Sava kriva,nije ta parcela za soju ,za taku susnu godinu .Valjevka postojana ,sa najmanje oscilacija u prinosu.Prosle godine oko 3 t po ha.Sve sorte selektirane i proverena klijavost ,oko 85% ,sve tri .Plan nam je da Gorstak posejemo oko 15..20.4 , a ostale posle 25.4. Valjevka ide na predusev soja,Sava na psenicu a Gorstak na kukuruz....aj zdravo
 
Sava 87% klijavošć i 80% energija analizu radio PP Sava Kovačević.
Kolega da li uvek sejes svoje seme ili recimo uzmes orginal za jednu parcelu pa od nje ostavljas za seme?
Negde sam citao o energiji kao se vremenom gubi ali sam zaboravio gde pa reko da pitam,jer smo isto podnevlje i istu sortu sejemo.
 
Nazad
Vrh