Koje seme kukuruza sejati 2013

Pa kad je vec S. Mitrovica u pitanju, mozda je bolje da ide neki kasniji fao 300 (npr N01), i jos 400 i 500. Mislim da nema potrebe ici sa fao 200 u tom regionu na dobroj zemlji, i dobro obradjivanoj. No, sve je to u nacelu. Najvazniji je raspored padavina i temperatura. A to jos niko nije pogodio, osim slucajno. Malo pomesati rokove setve i semena, i to je to.
razlika u prinosu npr F58 iz grupe 200 i k67 ili nekog drugog iz grupe 400 i 500 uz dobro zemljište i agrotehniku zanemariva

Kasniji hibrid jeste prinosniji toliko, da kad dodjem na silos da predam smuci mi se. Oderu na vlagi samo tako. A ima godina kad vlaga nece da padne ispod 17-18%.

Фао група 500, посејана до пола априла, требала би да има нормалну влагу до краја септембра.
На квалитетнијој земљи разлика између те две фао групе, може да буде још како исплатива, од на пример 2т. Опет, пуно факотра тако да свако треба сам да формира своје мишљење. Колико видим @djurdja има своје складиште.

Фао група 500, посејана до пола априла, требала би да има нормалну влагу до краја септембра.
На квалитетнијој земљи разлика између те две фао групе, може да буде још како исплатива, од на пример 2т. Опет, пуно факотра тако да свако треба сам да формира своје мишљење. Колико видим @djurdja има своје складиште.

Imam samo za jedno il zito il kuruz, ako dobro rodi. Al nesto se i predaje, jer i kupujemo robu. E sad covek vise nemoze biti pametan kome predavati, sve se raspada. Pre tri god pukli smo , tj moj svekar za soju kod nekog tipa.

Сви мучимо исту муку. Верујем да свекар има довољно искуства да га неможе баш свако преварити.

Zato sto se vec par godina pokazuje dobro kod mene,i prosle godine se pokazao najbolji iako su svi govorili da nece biti nista od DKC hibrida...

Nazad
Vrh