Koje seme kukuruza sejati 2013

Takodje i moje saučešće! Kolege su već rekle sve o odabiru semena tako da nemam šta da kažem po tom pitanju. Jedino bih te zamolio da okačiš slike tog torpeda naravno u odgovarajućoj temi,kad budeš imala vremena. Može i od ostalih njegovih inovacija. Hvala!

Danas mi je prvi put da pisem na ovakvom forumu pa nisam u toku vasih sadasnjih i ranijih tema. Pa cu reci al mozda vec znate o tome. Uzeli smo ove god tj 2012 kembridz, on nije doziveo da ga isproba. Prezadovoljna sam, ljudi su dolazili na kucu i trazili uslugu, naravno od toga nema nista. Prava investicija.

Gospodjo dal mozete da se pomiriti sa tim je jedno ali da morate to je drugo.Bilo sta da posejete ako bog da ovrsicete.Svaka semenska kuca ima dobre rane hibride koji brzo otpustaju vlagu.Meni se dopada kws 3381 nije razocarao_Ovaj dogadjaj me potsetio na naseg clana koji je pre tacno godinu dana, izgubio svoj mladi zivot tamo drugari nema dalje proizvodnje opste rasulo,porodica je rasturena.Zato gospodjo samo hrabro i napred.
na žalost upoznat sam sa situacijom u toj porodici i ako nas dijeli 400km.Bio sam sudionik tih događaja u BG ali na žalost završilo se naj gorim scenarijem.izvinjavam se za teški :off_topic:ali ovakve priče me ražaloste.

Sjećamo se kolega kako si se nesebično ponudio i odmah otišo u BG da doniraš kožu ako se ne varam za pokojnog petrua , baš human gest sa tvoje strane.

Danas mi je prvi put da pisem na ovakvom forumu pa nisam u toku vasih sadasnjih i ranijih tema. Pa cu reci al mozda vec znate o tome. Uzeli smo ove god tj 2012 kembridz, on nije doziveo da ga isproba. Prezadovoljna sam, ljudi su dolazili na kucu i trazili uslugu, naravno od toga nema nista. Prava investicija.
Nema tu naših sadašnjih ranijih i slično tema. Jednostavno sve su naše i možeš da pišeš gde hoćeš naravno ako je u okviru te teme i ako je po pravilima foruma. Pravila imaš na početnoj strani i nije zgoreg da se pročitaju. Čak i mi "stariji" članovi bi mogli ponekad da se potsetimo.... Sve u svemu kad već Off-ujem hteo sam samo da ti skrenem pažnju tj da ti predložim da ipak te usluge ne odbijaš! Pogotovo kembridžovanje i te takve operacije gde nema mnogo "razmišljanja" i amortizacija je mala e tu može da kapne neka zarada. To je barem moje mišljenje i ja bih tako uradio a ti naravno kako hoćeš. Izvinjavam se za Off Topic!

Nema tu naših sadašnjih ranijih i slično tema. Jednostavno sve su naše i možeš da pišeš gde hoćeš naravno ako je u okviru te teme i ako je po pravilima foruma. Pravila imaš na početnoj strani i nije zgoreg da se pročitaju. Čak i mi "stariji" članovi bi mogli ponekad da se potsetimo.... Sve u svemu kad već Off-ujem hteo sam samo da ti skrenem pažnju tj da ti predložim da ipak te usluge ne odbijaš! Pogotovo kembridžovanje i te takve operacije gde nema mnogo "razmišljanja" i amortizacija je mala e tu može da kapne neka zarada. To je barem moje mišljenje i ja bih tako uradio a ti naravno kako hoćeš. Izvinjavam se za Off Topic!

Nisi me skontao, ja sam svoju zemlju odradila sa kembridzem i prezadovoljna sam, nije da je moja al je najlepsa u atarima. Nego traze ljudi da im dam kembridz na uslugu, od toga nema nista. Kad je meni trebala pomoc, suprug mi je nastradao 30 avgusta na nasoj njivi dok je brao kukuruz. Trebali su nam onda ljudi da pomognu, da se obere, potanjira , poore i poseje, a nigde nikog, kao zauzeti su. Doce posle maca na vratanca, sve se pamti pa se vrati

- - - - - - - - - -

kako da okacim sliku

Da,nisam tako skontao! E ako je najlepša potrudi se i da ostane takva! :bravo: A onim grebatorima..... :sjasi: Ufff... Ni pod tačkom razno ni U od usluga!
Postoji tema gde je objašnjeno kako se kače slike. Ajd da ne tražiš po forumu,poslaću ti link u privatnoj poruci a i da ne kvarimo temu. Pretvoriće se u chat....

Ostali smo dužni odgovor Djudji. Ne treba sejati u roku par dana jer će isto tako i da pristignu za vršidbu. Prve njive koje kreneš da vršeš će biti ok,a na ostalima ćeš imati rastura jer će kukuruz da prezri. Kontaš?

To znam, al nesejemo uvek istu grupu. A sada ko nam bude sejao i bice tako, jer slabo ko ima ucinak kad radi za drugog. Moj suprug ujutro u 5 krene i radi do 12 u noc sto se tice naprimer tanjiranja i trecom sa rusom i naravno kicma mu otisla zbog toga. A radnik ti to nece, koliko god ga platio, j......mu se. Nece da se trese.

- - - - - - - - - -

To znam, al nesejemo uvek istu grupu. A sada ko nam bude sejao i bice tako, jer slabo ko ima ucinak kad radi za drugog. Moj suprug ujutro u 5 krene i radi do 12 u noc sto se tice naprimer tanjiranja i trecom sa rusom i naravno kicma mu otisla zbog toga. A radnik ti to nece, koliko god ga platio, j......mu se. Nece da se trese.

imala sam jednu sliku okacila sam je na temu torpedo

Zao mi je gospodjo za gubitak vaseg supruga i primite iskreno saucesce. Zivite za vase dve cerkice a oko izbora hibrida i svega ostalog kako rece jedan kolega tu smo da pomognemo.

Zao mi je gospodjo za gubitak vaseg supruga i primite iskreno saucesce. Zivite za vase dve cerkice a oko izbora hibrida i svega ostalog kako rece jedan kolega tu smo da pomognemo.

Hvala, bar da imam savete oko posla, jer njegovo mora da se odrzi i sta vise da napredujemo. Jer ako nebude tako, njegova smrt bi bila uzaludna. Radio je za nas, za nas je i nastradao.

- - - - - - - - - -

jesenje nisam bacala jer ni on nije hteo, jer je rekao da nije iskorisceno jer nije bilo kiše. Sta sad bacati ureju, an il kan.

- - - - - - - - - -

sdc10105.jpg

Torpedo je odlicno sredjen.

Ne znam koja je povrsina u pitanju. Nije ni bitno toliko. Sto kaze Momo Saric ako sejete jedan hibrid na 30-40 jutara onda bi valjalo ga sejati sa razmakom od par dana. Cilj je da u sto razvucenije vreme stize za opludnju i vrsidbu. Smanjujete rizik od slabog prinosa zbog vrucine u oprasivanju, sto je po meni bio problem br. 1 u 2012. godini.

Torpedo je odlicno sredjen.

Ne znam koja je povrsina u pitanju. Nije ni bitno toliko. Sto kaze Momo Saric ako sejete jedan hibrid na 30-40 jutara onda bi valjalo ga sejati sa razmakom od par dana. Cilj je da u sto razvucenije vreme stize za opludnju i vrsidbu. Smanjujete rizik od slabog prinosa zbog vrucine u oprasivanju, sto je po meni bio problem br. 1 u 2012. godini.

sejacu vise hibrida,pionir, tako smo uvek radili, samo moram da vidim koji cu , a grupa ce sigurno biti 200 300 400, kuci lagerujem

Pa kad je vec S. Mitrovica u pitanju, mozda je bolje da ide neki kasniji fao 300 (npr N01), i jos 400 i 500. Mislim da nema potrebe ici sa fao 200 u tom regionu na dobroj zemlji, i dobro obradjivanoj. No, sve je to u nacelu. Najvazniji je raspored padavina i temperatura. A to jos niko nije pogodio, osim slucajno. Malo pomesati rokove setve i semena, i to je to.

Al kuci lagerujem,u zrnu, moram gledati da bude sto manja vlaga. Isto seme, dve razlicite parcele, istog kvaliteta, al na jednom rodilo, na drugom pobacilo. Negde kisa padne a negde ne.

Kod mene oni sto seju za kucno lagerovanje seju hibride kasnijih grupa zrenja da im se nebi tolko osipalo kod berbe. Ipak se to u cardaku isusi . Ranije grupe zrenja sejemo za direktnu berbu za lagerovanje u silosima.

Nazad
Vrh