dragan.kovacev
Član
Ako je po k.jutru, da nije mnogo 140kg uree blizu korena. Koja je sejalica na kojoj udaljenosti od vrste stavlja dubrivo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozz komšo.Nije loše. Sviđa mi se što MAP ides pre same setve. Kod drugara se jako lepo pokazalo
To je nemoguce izmesati ni otrprilike...plus sto su razlicite velicine granuleNa koji princip mesas ureu i map da budu u dovoljnoj meri izmesane u tanku pri distribuciji?
Nazalost nikakav. Ručno ili lopatama u prikolici pa prebacimo kantama u kutije od sejalice. To je negativno ako se granulacija ta dva djubriva razlikuje. Al sta da radim kad nema takva formulacija da se kupi ( nutri map mi je posebno zanimljiv blizu korena a azota malo)Na koji princip mesas ureu i map da budu u dovoljnoj meri izmesane u tanku pri distribuciji?
Moze i u spartanju unositi azot ne mora celom povrsinom ...Cilj zaoravanja MAP-a kod kukuruza je spustanje P koji je sporo pokretan kroz zemljiste a biljke kao kukuruz u kasnijim stadijumima imaju dovoljnu povrsinu korena da ga usvajaju sa te dubine.
Formulacija ima samo treba izracunati kolicinu/ha i daleko bolje proci nego lopatom mesati i nikad ne izmesati dobro.
Po meni samo ako vec planiras nastaviti tako onda samo MAP ici u depozitorima a ureju ici rasipacem.
Moze i u spartanju unositi azot ne mora celom povrsinom ...
Naravno da moze, AN, AS, KAN se mogu primenjivati sve dok se moze uci u usev bilo to rasipacem ili spartacem a ovde u gore navedenim postovima pricamo o UREA djubrivu koje se ne moze tako primenjivati.Moze i u spartanju unositi azot ne mora celom povrsinom ...