panonac
Prijatelj Foruma
Imam jedno pitanje,sta dobijamo ako kajsiju posejemo iz kostice,kakav ce joj biti plod 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ili pored stare kajsije nikla je mlada kajsija iz kostice...sta bi moglo sa njom da se eksperimentise....i naravno kakav bi joj rod bio?
Kajsija je stara preko 20 godina (sto je vec samo po sebi uspeh) najobicniji je sijanac - cvate kasnije od drugih tako da ima sigurnu rodnostImam jedno pitanje,sta dobijamo ako kajsiju posejemo iz kostice,kakav ce joj biti plod![]()
Pokrenuo bih ovu temu jer mislim da se o ovom nacinu uzgoja malo govorilo.
Naime osnovao bih manji zasad kajsije par stotina komada ali bih koristio sadnice preko posrednika konkretno crnotrna pa vas molil da ako neko ima iskustva sa ovakvim nacinom gajenja neka ih iznese kao i informaciju gde se sadnice ovog tipa mogu kupiti.
Pročitao sam članak, vidim da se pominje i požegača kao posrednik. Kod nas se uglavnom kalemi na džanariku i ranku, belošljivu mislim da je teško naći i da je retko ko ima, a požegaču izbegavaju, kažu kasno prorodi i nije dobar kvalitet ploda... Da li neko ima iskustva sa kalemljenjem samo na požegaču?