Košnica Rodna Voja

Blago meni,i ovog puta je potvrdjena cinjenica da su pcelari slozni samo u tome da se kosnici prilazi od pozadi !
Zapenusili ste od ostrascenosti i otisli iz teme!Tema je kosnica rodna voja.Nije tema cija je kosnica bolja,svako ima argumente za svoj izbor,ajde da dozvolimo da neko ko ima tu kosnicu napise nesto o njoj.

Mnogo godina je prošlo a sve više pčelara pčelari Rodnom Vojom i Eko Vojom...

Kvadratni oblik nastavka sa neparnim brojem ramova je dobitna kombinacija a to može da se zove kako ko hoće. Ovo su neki pčelari odavno shvatli i ja imam isto mišljenje.

Al' napljuvaste Voju ovde... Bez ikakvog valjanog razloga, kod mene (na istom terenu) evo skoro 10 godina RV daje bolje prinose za 30% u odnosu na LR...

Imam navoz za košnice Rodna Voja koji je komšija koristio ako nekoga zanima da mu pošaljem slike nazovite me na 064/2242376!

Nema potrebe za persiranjem, gubitaka je nažalost bilo, i to poprilično... I to pre i tokom zime... Jbg al me zakačilo ono najgore što postoji u pčelarstvu, pa sam malo na stand-by režimu...

Potpuno neočekivano ATL sam primetio prošlog leta, nisam baš iskusan pčelar (manje od 10 godina) pa nisam regovao kako treba. Kako je ta pošast stigla, nisam pametan pošto imam stacionar na 700mnv, bez okolnih pčelinjaka u krugu oko 1,5km. A ni oni se ne žale... Tako da sam trenutno na 12 od 30.

Nazad
Vrh