Imam ih i ja nekih 5-6 godina.Ovo u vezi uvijanja,imam jednu zensku biljku koja se je kao mlada tako uvila i nema nikakvih problema,potpuno isto radja i razvija se kao i ova druga koja se nije uvijala.Sto se tice djubrenja iscitavao sam i slusao raznorazne preporuke i sve se svodi na slicno.Moja iskustva su sledeca:s jeseni ubacim zgoreo stajnjak i N

:K oko 200-300gr po biljci (stajnjak jednom u tri godine),s proleca dodam azot (KAN,UREA,AN...) i tokom vegetacije zalijem ponekad vodotopivim djubrivima-sa vise fosfora u cvetanju i sa vise kalijuma u plodonosenju.
Zahteva dosta vode i ne sme se ostaviti "zednim".Prvih par godina je osetljiv na jace niske temperature te ga treba dobro zastititi,posle trece godine ga nikada nicim nisam stitio i dobro je podne sve zimske mrazeve.
Sto se tice hemijske zastite niko i ne preporucuje istu,pa i ja je nikada nisam upotrebljavao.Kada je biljka dobro ishranjena i negovana nema nikakvih problema sa bolestima i stetnicima.
Imao sam jednu nezgodnu epizodu sa jednom biljkom na koju smo sipali preostao KAN iz sejalice za kukuruz rastvoren u kofi vode.Bila je prevelika kolicina azota i pocela je bukvalno da przi biljku.Odmah sam intervenisao konstantnim obillnim zalivanjem kako bih sprao azot iz zone korena.Biljka je prezivela,medjutim doslo je do odbacivanja gotovo cele zelene mase i te sezone nije plodonosila,a vec naredne se vratila normalnom ciklusu.
Malo zahtevna biljka,uz to egzoticna,eliksir vitamina i minerala,bez hemijske zastite,vocka za svaku okucnicu.