Kembridž-valjak

Onaj kod direktora Bate je štogod, sto godina ima a mašina i dalje funkcionalna.

Koliko elemenata ima traktor na primer.Treba ih sve napraviti, sklopiti i uklopiti u jednu radnu celinu.
Ovde uzmeš željene segmente, osovinu kao nosač, malo rama, nekoliko ležaja i ćao.
Slažem se, traktor, po toj logici nije skup. Realno i nije. Prskalica, prikolica, rasipač, đubretara... za izradu ništa komplikovano a cene da padneš na pedu.
Što se tiče valjaka, po meni su jedino dobri oni sa S.A.T. sistemom kopiranja terena i ravnjačima. Heva, agromerkur, agro masz, huđik... Sve ostale varijante, po meni, nisu dovoljno dobre. Imam valjak, fiksni, nošeni, 3m širine, prečnika 300-320mm sa nekim improvizovanim potiračima tragova..... To se samo baš zove valjak, a za rad je poprilično loš. Baš kao i svaki takav valjak čiji su prstenovi ispod 450-480mm...

Poslednja izmena:
Imamo jednu duz u kojem je na jednom kraju jako problematicna zemlja. Kada se sklope kockice ta zemlja curi kao voda. Problem pravi prikljuccima jer ne moze da prodje kroz rotore, valjak itd. i ako se ne vozi dovoljno sporo nakupi se toliko zemlje da preskoci valjak-rotor i ostane veliki breg.

Juce je cerka prvi put valjala i imala je probleme pa sam joj rekao da napusti i ide u drugi deo atara.

Radili smo timski, sin bacao djubrivo, ja drljao a cerka valjala iza mene.

Ima li neko ovakav satex-ov kembridz. Radi li ok? Na njemu je jednosmerni cilindar.
fbed0b12cd98d21efc39e0f90a89184e.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Nisam dobro formulisao pitanje, nisam mislio na samo rasklapanje da li funkcionise nego da li ovako konstruisan u pravoj liniji radi dobar posao i kopira teren.

Po meni nedostaci su
- velika praznina između segmenata kad se krila spuste, pa taj deo ostaje ne urađen
- krila su postavljena horizontalno u nulu, a trebala bi malo da imaju slobodan hod na dole, zbog boljeg kopiranja terena, npr do komšije gde je razor, uvek bude mali nagib njive, I tu bi segmenata lebdeo u vazduhu.
Konstruksijski dal je dovoljno jak, ne mogu nista reci jer ga nisam video, ali kod satexa je materijal mekan, to znam sigurno i koriste cevi tankog zida.

Po meni nedostaci su
- velika praznina između segmenata kad se krila spuste, pa taj deo ostaje ne urađen
- krila su postavljena horizontalno u nulu, a trebala bi malo da imaju slobodan hod na dole, zbog boljeg kopiranja terena, npr do komšije gde je razor, uvek bude mali nagib njive, I tu bi segmenata lebdeo u vazduhu.
Konstruksijski dal je dovoljno jak, ne mogu nista reci jer ga nisam video, ali kod satexa je materijal mekan, to znam sigurno i koriste cevi tankog zida.
Ta praznina je u tragu tockova traktora, mislim da nece toliko smetati a za slobodan hod si u pravu.

Na tu širinu ne bi trebalo da ima potrebe za kopiranjem terena a ustvari ovaj tip kembridža je takav pa takav. Možda je više za prednju hidrauliku da sabije zemlju pre setve npr. Dobro je što segmenti nisu malog prečnika, e jedino što bih ja kada bih uzimao takav valjak, uzeo fiksni. Ne bih bacao pare na hidrauliku.
@lucky.serbia koliko košta?

Na tu širinu ne bi trebalo da ima potrebe za kopiranjem terena a ustvari ovaj tip kembridža je takav pa takav. Možda je više za prednju hidrauliku da sabije zemlju pre setve npr. Dobro je što segmenti nisu malog prečnika, e jedino što bih ja kada bih uzimao takav valjak, uzeo fiksni. Ne bih bacao pare na hidrauliku.
@lucky.serbia koliko košta?
Meni bas i treba za prednju hidrauliku, trazim da segmenti budu 500mm, tako su ih pravili ranije, sad rade sa ovakvim od 450mm :
6c1af65ad0239b1fa9d0884b2eafeaaa.jpg

Kosta simbolicnih 4100eur za 3m zahvata, puno je da bude fiksni od 3m po mom misljenju. Za to bas trebaju ravne njive.

Nazad
Vrh