Kavezno gajenje šarana i soma

danko67

Član
Učlanjen(a)
2 Nov 2012
Poruka
91
Lokacija
NBG
KOi šarani se koliko ja znam mogu povremeno naći u BG. Ali valjda ti je poznato da oni mogu dosta porasti, pa je pitanje da li ti je neophodno da kupuješ još primeraka šarana. Isto tako, mogu se naći i zlatne ribice (ukrasna forma babuške, ali ne ukrasno-degenerativno forma: japanka, teleskopka,...) koja isto može uspešno da živi u vrtnim ribnjacima. Ribe ti izgledaju prelepo, sam mi reci kolike su dimenzije bazena u kojem ih držiš.

I predlažem uredniku da otvori novu temu: Ukrasni, vrtni ribnjaci i da se ovih nekoliko zadnjih postova u kojima se pominju koi prebaci iz Teme kaveza u tu novu temu, tako da se na tom mestu može iscrpno raspravljati o problematici vezanoj za vrtne ribnjake... Nema smisla mešati jednu lepu i vrlo interesantnu temu kao kao što su koi šarani i ukrasni ribnjaci sa temom o kavezima. Jednostavno, ne ide. Slažete li se... I hvala kifleru što je započeo tu temu... Pošto vidim da ima i lokvanja, pretpostavljam da je to sve rađeno sa velikom pažnjom i volio bih da to pogledam uživo, ako budem imao prilike. Pozdrav
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
7.972
Lokacija
Apatin
Danas sam video u prolazu na televiziji u emisiji "Brazde" da je doneta neka zabrana za kavezno gajenje šarana, ribnjak je čini mi se u Kucuri, a spominje se i neki sudski proces. Ima li neko više informacija kakva je to u pitanju zabrana kaveznog uzgoja šarana sad nastupila u Srbiji.
 

lazarmatic

Član
Učlanjen(a)
29 Mar 2011
Poruka
859
Lokacija
perlez - ns
Vode vojvodine prave haos, jednostavno nece da produze ugovore. Tako je i za vikendice, restorane itd
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
17 Maj 2013
Poruka
44
Lokacija
Zemun
Slucajno sam upoznat sa ovom tematikom jer se i mene tice , posto obavljam delatnost pored vode , naime dolaskom na vlast zuti su osnovali cerku firmu Beograd vode , da bi mogli da kradu pare od splavova i restorana , a sav posao ostavili i dalje Srbija vodama i Vojvodina vodama , kao starim domacinima svih vodotoka. I sad je nastala zakonska rupa da bi Beograd vode trebalo da izdaju sve dozvole a oni to nece da rade jer nisu ugovore potpisali , a izreketirali su sve koga su mogli i sad ne smeju na oci da im izadju .
Cim sprpaju onog crvenokosog Kelta u zatvor to ce se srediti a to ce biti brzo
 

sasoj

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Jan 2015
Poruka
4
Lokacija
Skopje
Prijatelji hitno mi je potrebna pomoc...gde se moze nabaviti pletena mreza za kafez dimenzije 5 x 5 metra visina 5 metra...
Unapred hvala
 

danko67

Član
Učlanjen(a)
2 Nov 2012
Poruka
91
Lokacija
NBG
Pozovi broj +381607552227 (Ivan) i pitaj ga za mrežu.
On drži kavezni ribnjak na Zaovinskom jezeru i verovatno te može uputiti gde se mogu nabaviti.
Ako ti on ne pomogne, javi mi se, pa ću da pogledam na još nekoliko mesta. Pozz
 

danko67

Član
Učlanjen(a)
2 Nov 2012
Poruka
91
Lokacija
NBG
Pogledaj i ove sajtove, možda ti pomogne: www.hvalspund.da i www.dan-bos.dk

- - - - - - - - - -

Kakva su iskustva sa kaveznim gajenjem sarana i soma kod nas . Posebno me interesuje ishrana soma u monokulturi kao i gustina nasada. Nudi mi se da kupim tikvaru za 200 tona ribe pa su mi potrebni i saveti kao i moguci saradnici i suvlasnici :haha:[/QUOT
E]

Dušane, moje jedno veliko izvinjenje. Pa ja sam tek sad skapirao da si se ti meni javio i tražio kontakt. Nisam uopšte obraćao pažnju na p.poštu, a ne znam zašto. Slobodno se javi na mob 066222103, biće mi drago da popričamo, pošto vidim da si zainteresovan za sve ove teme... Mogao si da me kontaktiraš na moj email, sigurno bi ti odgovorio, ali šta sad da se radi. Pozz danko
 

toni.j

Novajlija
Učlanjen(a)
25 Dec 2014
Poruka
12
Lokacija
Coka
G. Danko67 je u pravu da bi ovu temu trebali izdvojiti kao posebnu, zato što i nema nikakve sličnosti sa kaveznim uzgojom riba.
Kod mene je pre nekoliko meseci na konsultacije u vezi uzgoja bio g. Tomislav Baranček iz HR. Po njegovim rečima on ima najveći KOI ribnjak u HR. Koliko sam njega razumeo zarada u ovoj proizvodnji je u proizvodnji ĐAMBO riba t.j. riba većih od 90 sm bez ikakvih oštećenja na krljušti i idealnoj formi-obliku ribe.
Da bi dobili ovako krupnu ribu ona se uzgaja u kontrolisanim uslovima t.j. u recirkulacionom sistemu na šta se sveo i ceo naš razgovor.
U sledećim linkovima možete pogledati njegovu proizvodnju.
https://www.youtube.com/watch?v=AqLpOoePKdw
https://www.youtube.com/watch?v=vOWPm74c404
https://www.youtube.com/watch?v=lo4XdPQRKFQ
 
Vrh