Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Moze kad mu radi kompresor.

Nego cesto vidjam prikolice kamionske s gumama 9.00R20 , a stranice sitan rol. Po zapremini sanduka je negde oko zmajevke sajlasice, mozda vise. Da li neko zna koja je to vrsta prikolice? Utva nije.

Ova prikolica mi se jako sviđa, neka italianska ima 3 cilindra za kipovanje dugačka 7.5 m, devedeset i neko godište, alu stranice prohromski komplet patos i sa strane zakačke prohromske, gume sve odlične, nosi preko 20 tona bez problema, cena koliko mi čovek reko za 6500 bi je dao, Koliko sam zagledao samo šasija je metalna a sve ostalo kombinacija alu. i inox

2m5xwkj.jpg

Ova prikolica mi se jako sviđa, neka italianska ima 3 cilindra za kipovanje dugačka 7.5 m, devedeset i neko godište, alu stranice prohromski komplet patos i sa strane zakačke prohromske, gume sve odlične, nosi preko 20 tona bez problema, cena koliko mi čovek reko za 6500 bi je dao, Koliko sam zagledao samo šasija je metalna a sve ostalo kombinacija alu. i inox

2m5xwkj.jpg
Marka Zorzi,Italija.dugacka 6.70.gume 22.5,teska 5800 kg,kocioni cilindri takozvane bombe,a za punjenje 20 tona...hm,ne bi se usudio,sobzirom na alu,i na 15 nabubre stranice.

Mozda nebi bilo lose ubaciti jos koji lanac da se nesiri kad je natovarena, cisto radi sigurnosti a i ne kosta nesto!?

Mislim da nije potrebno zbog ove ajmo reči krovne konstrukcije koje su povarene i što ima rebraste stranice.

cicimorić, prikolica je odlićna !
Kiperica je ?

Iz Alibunara ka Lokvama ,došao sam iza tebe.
I meni je u planu jednu da kupim jedino što ne mogu da razjasnim da li da uzmem samice ili sa duplim točkovima.
Mišljenja su oprečna jedni kažu bolje ove jedni one.Ne znam ni sam. Prošle cele sezone sam terao drugarovu sa duplim t. I nikad nisam imao problema ali bila i suva jesen.

Iz Alibunara ka Lokvama ,došao sam iza tebe.
I meni je u planu jednu da kupim jedino što ne mogu da razjasnim da li da uzmem samice ili sa duplim točkovima.
Mišljenja su oprečna jedni kažu bolje ove jedni one.Ne znam ni sam. Prošle cele sezone sam terao drugarovu sa duplim t. I nikad nisam imao problema ali bila i suva jesen.

Jedne godine sam se zaglavio sa prikolicom sa duplim tockovima ( u to vreme jos nije ni bila moja ) sa 5 - 6 tona kukuruza tako da smo je izvlacili ja sa Fiatom i jos jedan Claas od 260 ks i mucili se jedno 15 minuta dok smo je pokrenuli. Kod mene je sada vec jedno 6 godina i nisam imao problema iako sam je redovno vukao i sa rusem. Problem je samo kada je bas bas veliko blato. Tada ne postoji traktor koji moze da je vuce. Kada se napuni sa blatom izmedju tockova prestanu da se okrecu i stvaraju breg ispred sebe. Ako vuces sa manjim traktorom pre se zaglavis ali se lakse izvlaci jer sa manjim traktorom nemozes veliki breg da napravis. Ali kada vuces sa velikim traktorom i zaglavis se onda..........

Ali ti dubli tockovi imaju i prednosti. Prikolica je mnogo stabilna na putu i ako se probusi jedna guma ne moras da stajes nego mozes celu sezonu da izguras sa onom drugom pored nje ( mi tako radimo ) i polovne gume se mogu kupiti kod vulkanizera za 3-4 hiljade din. Te gume su bacene sa kamiona za koje vise nisu dobre ali jos godinama mogu ici iza traktora.

Dobra prikolica, čestitam na kupovini :ppozdrav:. Što se tiče točkova, ja imam "samice" balonke, i mislim da su ipak bolje, jer kada je mekano, i po blatu, idu ipak lakše od duplih, a i polovne, izlizane a dobre za poljoprivredu, se mogu naći bagatela kod vulkanitera. Retko kad se ove gume buše, a i kada se to desi, vozi se sa tim ekserom dalje, ili se zakrpi na licu mesta sa "injekcijom", jer su tubeles.
Što se tiče stranica, aluminijumske su zakon, jeste da ih treba više paziti, jer se teže popravljaju (u slučaju neke havarije), ali zato se sa njima jako lako rukuje, i nekorodiraju, a za naprezanje, postoje lanci, ja ih imam ukupno pet plus jedna cev, i nema brige.

Nazad
Vrh