Odg: KAMIONSKE PRIKOLICE U SLUZBI POLJOPRIVREDE
Sakuljan uradi promenu namene(atest)prikolice u poljoprivrednu i mogu da ti duvaju.
Sakuljan uradi promenu namene(atest)prikolice u poljoprivrednu i mogu da ti duvaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neka neko napise sta je sve potrebno i gde se atest moze uraditi, posto je ovo sve popularniji vid prevoza!b_a_t_a je napisao(la):A za atest bi trebalo:
- 2 bela katadioptera na prednjem kraju prikolice;
- 2 crvena trougla na blatobranima pozadi;
- rucna kocnica;
- rupa na rudi da ne bude veca od 40 mm.
Daj nam tog coveka da bude prijatelj forumaMatić je napisao(la):Napisao sam već da je svuda različito odnosno onaj ko ti radi atest ti kaže šta treba i kako i to je amin što se tiče svega.Meni je rekao da ništa ne diram i ostavim prikolicu onakvu kakva i jeste a katadioptere svaka ima fabričke.
Može da se vuče sa traktorom i onako kako jeste(sa belim tablicama) ali onda moraš da imaš položenu E kategoriju i prikolica mora na registraciju svake godine!MILE je napisao(la):Mogu se vuci sa traktorom ako su atestirane.SAKULJAN je napisao(la):Cujem nesto da po novom zakonu nemogu da se vuku kamionske prikolice sa traktorom,dali znate nesto o tome ja jos uvek pregovaram za jednu prikolicu pa me to sada malo koci i zabrinjava
Da ,ako se dobro secam , prikljucno vozilo nesme biti teze od 1 trecine od vucnog vozila , sto znaci da traktor treba da bude 10660 i vise kg , luft u sistemu za kacenje ne sme da bude , i kocioni sistem mora biti prilagodjenmityoo je napisao(la):Može da se vuče sa traktorom i onako kako jeste(sa belim tablicama) ali onda moraš da imaš položenu E kategoriju i prikolica mora na registraciju svake godine!MILE je napisao(la):Mogu se vuci sa traktorom ako su atestirane.SAKULJAN je napisao(la):Cujem nesto da po novom zakonu nemogu da se vuku kamionske prikolice sa traktorom,dali znate nesto o tome ja jos uvek pregovaram za jednu prikolicu pa me to sada malo koci i zabrinjava
Gde si to čuo?.... Sumnjam ja da je to tačno...Rale 83 je napisao(la):Da ,ako se dobro secam , prikljucno vozilo nesme biti teze od 1 trecine od vucnog vozila , sto znaci da traktor treba da bude 10660 i vise kg , luft u sistemu za kacenje ne sme da bude , i kocioni sistem mora biti prilagodjenmityoo je napisao(la):Može da se vuče sa traktorom i onako kako jeste(sa belim tablicama) ali onda moraš da imaš položenu E kategoriju i prikolica mora na registraciju svake godine!MILE je napisao(la):Mogu se vuci sa traktorom ako su atestirane.SAKULJAN je napisao(la):Cujem nesto da po novom zakonu nemogu da se vuku kamionske prikolice sa traktorom,dali znate nesto o tome ja jos uvek pregovaram za jednu prikolicu pa me to sada malo koci i zabrinjava
Podseti se samo kako glasi po starom "E" kategorija:"Skupovi vozila čija vučna vozila spadaju u kategoriju B,C ili D a sami skupovi ne spadaju u kategoriju tih vučnih vozila."biotorac je napisao(la):Ljudi! traktor moze vuci samo 'prikljucno za traktor'(zelene tablice) a ostala vozila vuku 'prikljucno vozilo'(bele tablice). to je i po staraom a i po novom zakonu.
kod mene u saobracajnu dozvolu i kod kamijonske(koja ima zelenu tablicu) i kod ZMAJ489 pise 'prikljucno za traktor' i to vazi koliko i saobracajna.
Uradite atest za bilo koju prikolicu koja je registrovana na bele tablice u 'prikljucno za traktor' i to je to.
Sto se tice atesta neznam, jer sam kupio atestiranu 'kamijonsku'. znam da je to radio masinski fakultet u Novom Sadu i Beogradu i da su njihovi ljudi dolazili jednom mesecno po ostalim gradovima u AMSS.