KishRobert
Prijatelj Foruma
Odg: KAMIONSKE PRIKOLICE U SLUZBI POLJOPRIVREDE
a i fercokla u glavi!
a i fercokla u glavi!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
KishRobert je napisao(la):a i fercokla u glavi!
Kod nas u repi su je vukli i sa preko 400ks,tj rx170,volvo od clana "zlatko" i rus 82zzivica je napisao(la):ja sam jednu kamionku vuko punu kukuruza preko oranja sa kejsom i kombajom ukupno 200 ks slika ima na strani nikad ovako
Sigurno ga stari vlasnik nije dobro odrzavao,zato je zzivica promenio sve te delove krno kvalitetno ulje i sad moze i kamijonku da vuce.Matić je napisao(la):Zato ti i otišao zamajac na kvačilu kombajna
Kupio u VAIT al zaboravio da se najavi peri lozacu.North ARMY je napisao(la):Sigurno ga stari vlasnik nije dobro odrzavao,zato je zzivica promenio sve te delove krno kvalitetno ulje i sad moze i kamijonku da vuce.Matić je napisao(la):Zato ti i otišao zamajac na kvačilu kombajna
Kolega, ajde pojasni (mož i nekom slikom) kako si ti ovo uradio, mislim tu komandu iz kabine za kočenje samo na prikolici?biotorac je napisao(la):Sve to stoji dok ti je pedala i ventil na njoj nov. a posle? (nece da koci ili koci prvo traktor pa ga prevrne) ! zato pametnije napraviti posebnu kocnicu samo za prikolicu, sto je sigurno da ce uvek kociti i nece blokirati kocnice prikolice. Moze se to uraditi i rucnim delovanjem preko jednog ventila koji se otvara i zatvara za 90 stepeni (rucna vazdusna kocnica)! naravno da se podrazumeva da automat sa rucicom na prikolici radi i da je rucica postavljena u odgovarajuci polozaj za taj teret koji se nosi.Farmer II je napisao(la):Čini mi se da je pravilo(ako je sve dobro naštelovano) da pri kočenju, prikolica počinje da koči malo pre nego što traktor počinje da koči, i na taj način ga vuče prema sebi, što je mnogo stabilnije nego u kontra slučaju
ovo pricam iz licnog iskustva!
Tu si u pravu znam iz licnog iskustva, letos u vrsidbi se spustila kisa jedva smo sa dva rusa 82 izvukli do putamityoo je napisao(la):Dobre su kamionke, samo je problem sa dupplim točkovima.... kad se napuni blata između točkova, onda bolje da je ostaviš nasred njive dok ne osuši......
Au sine vidi limuzine ova zajebala vekBobo je napisao(la):Momci, kad smo vec kod kamionki, ova je zajebala sve vas...
Sa stare RABE odrezana kabina, napravljena ruda od sasije, crijeva produzena do traktora i napravljen nogar za parkiranje. Ako ovo mogu decki kod nas vuci po zagorju (jako brdovit teren) mozete i vi po vojvodini...
Jos da se nadje "majstor Savo" pa da na ovom cudu napravi kardanski pogon, ko kec na 11
najcesce naprave ovakvu kombinaciju s labudicom nekom starom za vuci rolo bale s njive, al ovi momci su ipak malo vise napredovali
takodjer je bio covjek u okolici Vinkovaca koji je s JD-om vukao dvije troosovinke pune i prepune psenice. a kako prica kruzi da je taj JD bio otvoren do kraja i da je isao 70 na sat, ali ovo dok ne vidim ne vjerujem. Uglavnom, sletio je prije koju godinu s ceste s tim svojim "vlakicem" stetu samo mozete zamisliti...