Ja na kraju odustao od strica
Nije ispoštovao ni jedan dogovor, te kupio je gumice, te idi kupi gumice, te ima vosak, te nema vosak al nam ni treba, te ima kalem grančice te sad nema kalem grančice, te krajem marta ćemo da kalemimo, te danas je hteo da kalemimo ali da unesem kaleme u kuću...reko aj pali čoveče, sam ću.
Tako da sam kupio lepo gumice, vosak, nožić i da se prekrstim pa da počnem, za inat oću sam to da odradim pa šta mi bog da.
Mislio sam da kalemim krajem marta, vidim po selu juče danas počeli da kaleme, ali nije to po meni dobro jer podloga još nije krenula, a po prognozi biće narednih dana do 10 stepeni max, od 20og preko 10 pa i do 16, tako da ću sutra ja da nabavljam kalem grančice što od mojih trešnji što po selu, pa rupu iza garaže, u nju pesak, grančice, pesak zemlja i tako da ih čuvam. Jel dobro razmišljam? Treba mi malo moralne podrške pliz
Još jedno pitanje, pročitao sam da kalem grančice treba da budu sa stabala koja su ušla u period rodnosti, ja imam 30 stabala trešnje tek treća godina i ne rađaju još, a treba da ih orežem pa bih sa njih imao dosta kalem grančica, jel pametno sa njih da uzimam, ima li to zaista veze da li rađaju ili ne?
Da li mogu da koristim nešto tanje kalem grančice ali da kalemim višlje na podlozi, gde je i podloga tanja?