Postovani @deda Lala,
Vas post je izvanredan.Ovo je ,zaista dobar nacin za "lov" krtica(licno sam probao i funkcionise).Tacno je to da su krtice,mesozderi,"slepi",i da prave stetu samo iz razloga ,"jureci" njihovu hranu,"otkrivajuci",odnosno praveci tunele, koren biljke koja se kasnije susi..itd.itd.Ali,ona je indikator da je zemlja zdrava,ima glisti, mikroorganizamam, samim tim dobra je i za ljude i biljke koje rastu na toj zemlji.Apelujem da ne ubijamo krtice,postoji zakon,vec da na jedan ,normalan nacin,oslobodimo nasu blagodetnu zemlju ovih "slepih putnika".Uvek ,neka Vam je na umu,nema krtica,zeceva,srna, fazana na "zatrovanom" zemljistu...od vestackog djubreta,raznih fungicida, pescitica....itd..Jednom reciju, za mene jo to divna zivotinja,koja se muci da prezivi..pomozimo joj..
Iskreni pozdrav Misa
P.S. koristio sam konzervu za kiseli krastavac odgovara po dubini oko 30cm.. i to samo gde je krtica otovrila odusak..(podigla zemlju)..Sve krtice su dosle i , i "muz" i "svastika "i "komsinice" i "deca"..ma svi...Odneo sam celu konzervu u neku neobradjenu njivu , ovorio jednim asovom rupu ..i oslobodio ih..neka zive..toliko od mene.Krtice nisu "stetocine",jer da jesu bile bi na listi za odrstrel..npr,,sakal,lisica..itd.itd..lovci to bolje znaju, i ne bi bila na listi zasticenjih zivotonji...itd..itd..