Kako se resiti muva u svinjarskim objektima i oko njih?

Скоро сам купио Агиту,1700 динара.Урадио како пише и премазао како пише.И.... убија муве,нећу да кажем да не убија,али их уопште не привлачи иако има хормон.Направио сам 2 теста.На једном месту где се баца неко смеће има милион мува и ја ставим премаз директно у рој обичних кућних мува.Ништа.Слети понека и она која лизне се одмах и отрује али и поред толико мува мали број се реши да слети на премазано место.Тест број 2: у штали имам подоста мува и редовно лепим лепак за мишеве на флашу.Ту се као што се и зна налепи велики број мува веома брзо.Поред флаше сам оставио да виси коцкасти картон са Агита премазом.На флаши се убро налепе стотине мува а Агита привуче и убије неколико.Значи Агита 1700 динара најновија технологија од познатих тровача а лепак свега стотинак динара и по мени боље и јефтиније.
 
Pa ako imate djubre ili bilo kakav organski otpad u kome se muve razmnožavaju onda vam trebaju kokoške da rade svoj posao. Nikad nećete moći da regulišete muve otrovima ako se one slobodno razmnožavaju u stajnjaku a kokoške ništa ne koštaju. Kažu da su moskovske patke odlični lovci i tamane odrasle muve.
 
Vojkane, probaj obrnuto...namazi Agitu na flasu a lepak na karton pa nam javi...nije da branim Agitu, naprotiv, pravi mi konkurenciju za frutek-karamelicu, ali je 70% resenja u pravilnom nanosenju. Sipanjem benzina u traktor necete dobiti paklenu kombinaciju brzine BMW-a i izdrzljivosti traktora...sve trazi svoje

- - - - - - - - - -

...a sto se larvi tice, dzak NEPOREX-a od 5 kg kosta oko 100e- oko 7 malih, ili 2,5 velike agite. U kombinaciji NEPOREX-a i karamelice(1500) mirni sezonu...PApir,olovka, zivci...uracunaj kaliranje svinja 4%, pad nosivosti zivine 2%, mleko - 3%...ko razume shvatice
 
Verovatno neki problem postoji...mada mislim da znam.. U delu srema operise ekipa momaka jedne beogadske firme i nudi po kucama slican preparat. Lici, ali nije...drugi razlog je u pogresnoj aplikaciji. Upravo ono sto sam rekao Vojkanu. Da li ste videlinekad muvu da sleti na sredinu vrata ili prozora?? Ne! Muve vole uzane predmete, zicu od struje, ivicu daske, cev...obratite paznju na to. Na sredini kartona metar/metar ona se oseca kao u svemiru...ima tu jos malih trikova, no rado cu Vas posetiti ukoliko se slazete, i da problem resimo.
Preparat je najbolje poruciti direktno na http://www.south-pharm.com/ ,
Posaljite mi adresu na pp i vidimo se uskoro ( besplatno, naravno:ppozdrav: )
 
I moje misljenje je da karamelica nije vise ono sto je bila. Od agite je i dalje znatno bolja, tj. ne znam za bolji preparat od nje, ali nije vise da nema muve u stali kao nekad sto je bilo. Ove godine sam dva puta muckao secernu vodicu sa aktarom, po receptu koji sam procitao na forumu i mogu reci da je efekat bio isti kao i sa agitom, stim da je ovaj uspinovan secer znatno jeftiniji.
 
Pa ako imate djubre ili bilo kakav organski otpad u kome se muve razmnožavaju onda vam trebaju kokoške da rade svoj posao. Nikad nećete moći da regulišete muve otrovima ako se one slobodno razmnožavaju u stajnjaku a kokoške ništa ne koštaju. Kažu da su moskovske patke odlični lovci i tamane odrasle muve.

Kada kokoske brljaju po osoki trazeci larve, ujedno i unesu i osoke sto se odrazi na miris jajeta.
 
Hmmm ja sam rekao stajnjak a ne osoka. Nisam znao da jaja mogu toliko da povuku miris ali svejedno ta jaja i ne moraš da jedeš daj ih svinjama.
Svakako je loša praksa sa stajnjak bude previše mokar od osoke ili da previše kisne.
 
Kreće nova sezona, cena ista, uslovi isti...ukoliko imate više stoke-javite se, organizujemo besplatnu prezentaciju u Vašem objektu...Vaše je samo da pozovete komšije da gledaju i da kuvate kafu ...i rakiju kad završimo :ppozdrav:
Prednost južni i severni banat (u sremu već dobro znaju, ali što da ne ponovimo), Šumadija i Posavo-Tamnava
 
U subotu smo odradili kompletnu zaštitu sa Agitom.

Bilo u objektu hiljade muva, sve se crnile po svinjama. Sada tek poneka preleti.
 
ja sam mešao vilotrin sa baricade i oprskao. Jeste ih potamanilo na par dana ali ih je posle bilo koliko hoćeš pa sam digao ruke. Sva sreća, ispraznio sam skoro najpuniji objekat pa je i muva manje.
 
Baricade je kontakti preparat i deluje na muve koje si teretirao neznam da li je u prodaji ali bilo je npr ARKACID napravi se smesa i namaze mesta na kojima se muve najcesce skupllaju svakih par dana se blago premaze vodom i preparat traje oko 2 meseca ako nema Arkacida onda moze AZATOX VT 10 traje oko 8 nedelja
 
Imao sam preporuku od jednog poznanika da uzmem neku hemiju za krompirovu zlaticu pa da umešam sa pivom i šećerom pa da našpricam zatim da svakih nedelju dana malo oprskam vodom al ne bih to radio jer se bojim kondenzacije ili tako nečeg pa da još potrujem svinje.
Primetno je da svinje bolje jedu i napreduju kada ima manje muva.
 
skoro imaše u dobru zemlju čovek isprskao dzak nekim kao lepkom za mušice dzakče od 10kg koncetrat iznutra ionese lepe,lete skinega i baci,mislim dobra i korisna caka.
 
Hmmm ja sam rekao stajnjak a ne osoka. Nisam znao da jaja mogu toliko da povuku miris ali svejedno ta jaja i ne moraš da jedeš daj ih svinjama.
Svakako je loša praksa sa stajnjak bude previše mokar od osoke ili da previše kisne.

Jbg, uvek pored stajnjaka ima kanal u koji se cedi osoka a to staniste je za'ebalo vek za razmnozavanje muva...
 
Krenula nova sezona muva...cena ostala ista...ako ima zainteresovanih za prezentaciju u Vasem objektu, potrebno je samo da skupite desetak komsija da gledaju i navijaju...kafa i rakija...ako bude-bude...prezentacija je, naravno, besplatna za domacina.
 
dva vilotrina i pola agite na 10 litara vode uz malo secera oprskam zidove plafon vrata prozore coskove po kuci ostatak od pola agite u plasticne tacne naspem secer i posolim agitom postavim po hodnicima dva puta godisnje ako treba i tri puta uradim miran od muva
 
Nazad
Vrh