Kako popraviti rasecenu foliju na plasteniku

Ivanerns

Član
Učlanjen(a)
25 Jul 2011
Poruka
168
Lokacija
Novi Sad
baš ona skupa za plastenike, oko 500 din je koštala prošle godine... Vrati se par strana u nazad, napisao sam sve ;)
 

nikaragva

Član
Učlanjen(a)
16 Mar 2013
Poruka
448
Lokacija
B. Palanka
Aha.
Pa dobro nije jako skupa u odnosu na običnu traku.
U Hemcofu sam gledao neku traku za te stvari koja košta 3250 dinara :)
 

Ivanerns

Član
Učlanjen(a)
25 Jul 2011
Poruka
168
Lokacija
Novi Sad
U pitanju je traka za lepljenje foljije kupljena u Unija plastu (nadam se da smem da stavim kontakt telefone, ovo jeste reklamiranje ali verujem da ne pravim problem sa tim jer pomažem ljudima), traka košta 535 dinara!!!

UNIJAPLAST AGN DOO - Kontakt
Novi Sad

Kad zalepim na plastenik sledeće nedelje slikaću da vam pokažem ;)
Evo gde sam ja kupovao prošle godine, tu traku treba grejati, a ne samo zalepiti i gotovo... :ppozdrav:
Mada, meni ova obična traka još lepo drži, celu zimu je odradila, još je na vrhu plastenika lepljena od dole i nije posustala....
 

sima75

Član
Učlanjen(a)
23 Jul 2011
Poruka
52
Lokacija
Obrenovac okolina
Da li je ko silikonom krpio foliju i da li je u tome imao uspeha,oluja od juce mi je ostetila jedan plasenik i potrebno mu je krpljenje na par mesta,neki ljudi su mi pricali da koriste Sintelanov lepak da lepe parce folije na mesto gde je ostecena folija i da on drzi,sad sta znam,ja sam njim krpio kao klinac gume na bicikli....probao sam lepljenje peglom i dodavanjem nove folije preko ostecene,nije trajalo dugo do prvog jaceg vetra i kraj......
 

frenky9415

Član
Učlanjen(a)
20 Jan 2011
Poruka
777
Lokacija
Lesak
Probao sam silikonom iznutra zakrpiti najlon tako sto sam naneo silikon oko rupe od 3 cm i naneo takodje na parce najlona koji lepim. Nije mi uspelo odlepljuje se odmah kao da ne podnosi najlon silikon. Probacu sa trakom kad je nabavim ili sa peglom i pistoljen za topljenje plasticnih grizina.
 

zixo

Član
Učlanjen(a)
18 Mar 2014
Poruka
326
Lokacija
Doboj
ovo sto cu reci zvuci glupo i smijesno,na samom pocetku sam imao stare najlone koje je trebalo krpit,probao sam od nekih skupih nasih do onih kako kazu dobrih talijanskih,i sve je dobro dok ne padne prvi dobar minus,tada sve same pootpadaju,
eh u jednog plastenika sam imao dobru poderotinu,mozda tri metra duzine..uzeo obicnu siroku selotep traku,dobro ocistio najlon i stoji i dan danas..
svi koji imate manje rupe na folijama,najlon ocistite,neka je suh,i obicna siroka selotep traka od 1eura ce raditi ono sto rade i one od najskuplje trake.
 

žarkovac

Član
Učlanjen(a)
14 Nov 2013
Poruka
80
Lokacija
Beograd


- - - - - - - - - -

Dogodila nam se poderotina na samom ulazu, a skoro celom sirinom rasadnika. Evo kako smo je resili. Dve sestice armature, zalepljene sintelonom za ivice poderotine (lepak tek toliko da pomogne u montazi), onda zamotane u foliju dva kruga, onda fiksirane zicom u tom polozaju (okca od zice oko smotuljka, uvrtena da stegnu) i na kraju po dva zicana prstena koji spajaju dve armature, na svakih 20ak cenata. Kroz prstenje provucen srafciger i upredena zica koja je prvo dodatno fiksirala foliju za armaturu, a onda i pocela da privlaci armature jednu drugoj. Mogle su da se spoje, ali nismo hteli da silujemo. Odozgo smo topljenom plastikom zalepili zakrpu i to je to. Zategnuto ko tambura, i prezivelo par ozbiljnih vetrova u prosloj godini.
 

dufko

Član
Učlanjen(a)
11 Feb 2014
Poruka
166
Lokacija
Silbaš
Ima u Novom Sadu u Unijaplastu da se kupi traka, nalik onoj velikoj selotejp traci, samo je deblja. Zalepi se time i malo zagreje industrijskim fenom i drži k'o blesavo ;-)

Послато са I213 уз помоћ Тапатока
 
Vrh