na sve je otporan ima ih cak mnoogo raznoraznih ali najobicniji koji sam ja koristio, mnogo jak miris sirceta, drzi godinama
ma jednostavno, iseces fleku potrenbne velicine , po obdodu fleke nanaeses silikon, znaci skroz u krug, jedan udje u staklenik i drzi kontru nekom daskom zakucanom na motku, drugi sa spoljnje strane , ima isto motki na koju je zakucana mala plocica , parce laminata recimo 5x5 cm,sa oturpijanim ivicama i coskovima , ( da ne bi cepalo fioliju, ali zakucana ukoso u odnosu na osu motke
i dok unutra neko drzi kontru , kanes kap silikona na tu malu plocicu i na nju privemeno zalepis fleku kojoj si ves nabacio silikon u krug ali onako bogato
kada to prineses mestu gde je fleka i ploca sa druge strane , samo prislonis, tada ce taj okolni silikon blago da legne na foliju i onda odvojis tvoju motku od fleke , fleka ne bi trebalo da podje sa motkom nazad zato sto se velika kolicina silikona sa oboda fleke vec uhvatila i ima jacu silu nego ra kap silikona na toj plocici 5x5
ocistis silikon sa plocice i onda plocicom prelazis po fleki od centra ka ivici, tako se istiskuje visak silikona i fleka prijanja za foliju, samo polako ides plocicom od centra ka ivici da malo silikona predje i sa spoljnje strane , naravno cesto cistis tu plocicu od viska silikona koji se skupi na njoj
naravno mesto koje se silikonise treba ocistiti ali nista posebno, vlazna krpa je dovoljna
po gruboj proceni 10 15 minuta za jednu fleku
oko izdrzljivosti da kazem da na toj mojoj kapm prikolici vec 15 godimna ima dosta zasilikonisanih stvari sa spoljnje strane i ni kap ne propusta niti se ljusti niti puca
sad cu pregledati stare slike mozda nadjemm nesto sa te prikolikce