peto1
Moderator
@ topalovic
http://www.wobyshop.com/KatalogProizvoda.aspx#{%22__s%22%3A{%22Start%22%3A%22klj%22}}
http://www.wobyshop.com/KatalogProizvoda.aspx#{%22__s%22%3A{%22Start%22%3A%22klj%22}}
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A kako znati da je to bas ta njiva 100 posto?fahrdeutz je napisao(la):markanNo1 je napisao(la):bobo kako na goole eart da izmjerim povrsinu -objasni ,hvala
Svaka čast bobo, često koristim GoogleEarth da nađem njivu ali za merenje se nisam setio a tako je lako. Evo za markana objašnjenje:
Kad otvoriš googleearth i nađeš parcrlu koju meriš (zumiraš je što više to bolje) onda iznad slike deseta ikona s leve strane ti je opcija "prikaži lenjir" (ako ti je google na srpski),otvori ti se prozorčić na kome podesiš liniju da ti meri u metrima. Ostaje ti jedino da klikneš na početak njive koju meriš i izmeriš širinu od tačke A do tačke B. Tako isto i za dužinu. Ostalo je matematika i eto ti površine.
Evo sad sam probao kroz google i nasao sam moje parcele jer ja imam svugde drvo na medjihrnciar je napisao(la):A kako znati da je to bas ta njiva 100 posto?fahrdeutz je napisao(la):markanNo1 je napisao(la):bobo kako na goole eart da izmjerim povrsinu -objasni ,hvala
Svaka čast bobo, često koristim GoogleEarth da nađem njivu ali za merenje se nisam setio a tako je lako. Evo za markana objašnjenje:
Kad otvoriš googleearth i nađeš parcrlu koju meriš (zumiraš je što više to bolje) onda iznad slike deseta ikona s leve strane ti je opcija "prikaži lenjir" (ako ti je google na srpski),otvori ti se prozorčić na kome podesiš liniju da ti meri u metrima. Ostaje ti jedino da klikneš na početak njive koju meriš i izmeriš širinu od tačke A do tačke B. Tako isto i za dužinu. Ostalo je matematika i eto ti površine.
ma ja izracunam na prednjoj gumi traktora koliko ima metara u punom krugu obicno je to 1m i povucem kredu sa strane da se vidi iz kabine i u prvom prohodu brojim crte od te krede i tacno znam kolika je njiva