Kompaj
Član
I ja sam danas obišao kajsije kada sam video fotografiju koju je mihalyocska postavio.Iako smo 20-ak kilometara razdaljine, kod mene ništa slično na voćkama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sve po redu da cveta skroz pa da oberemo ,orezemo pa tek ona snegČuo sam da i kod nas ima cvetanja. Bio sam sumnjičav, al eto... Kad će sneg!!!
Ako je potrebno 10-ak dana sa temperaturama oko 10 stepeni(kao sto je bilo i duze) da bi se zavrsila faza ,,odmora ''kajsije-to je to.Ako znamo da je prosecan broj dana od najranijeg do najkasnijeg cvetanja oko 35 dana,eto punog cveta krajem februara.Poslednje rano cvetanje kajsije po knjigama je bilo 1998(1 mart) i izgleda da ce ove godina biti i ranije.I eto opet dokaza da na kajsiju najvise utice temperatura a ne karakteristika sorte.Ја се не сјећам у ова доба ни једне југовине да је трајала оволико дуго. Почела је крајем децембра, а крај јој се не назире.
Jeste,ta ce da nas spase.Nego,kako je kod vas ostalih stanje?Ali će novosadska kasnocvetna cvetati dan dva kasnije!
Dobro je sto moja nije na forumu da procita ovu pogubnu statistiku o kajsiji taman sam je ubedio da kod nje u selu posadimo nesto kajsija...Мени ако не роде ове године неће ми жена дати да садим више. 2011. град, 2012. мраз, 2013. касно прскање бакром тако да нисмо ни јели кајсије.