Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja prvi put cujem da to i kajsiju napadakada se kajsija prska protiv cadjavosti ploda
Ni ja ne vidim slike pa ne znam o cemu se radi ali na osnovu vaseg pisanja da niste prskali ni jednom za sest godina...Saznajte bar koje ste sorte kupili sto je vec napomenuo ,,OKTOPOD", pa onda mozda mozemo i da damo savet .Hm... pokušaću da odem u rasadnik u kojem sam kupila drva, pa ću se raspitati o sortama koje prodaju. Valjda ću da se setim. Zemlja jeste posna, peskovita. Nemam navodnjavanje.
Hvala na odgovoru.Ni ja ne vidim slike...
ps: jedno tehničko pitanje... ja iz teksta čitam da vi vidite moje slike... ja ih nevidim. Vidim samo nekoliko redova od posta...
Pavle,da li mislis na Moniliju fructigenu?I ja nisam nailazio na cadjavost ploda ili si ti dao pogresan opis.Daj nam neku sliku da vidimo o cemu se radi.Ja cu inace prskati Mankozebom posle praznika ,samo nisam jos siguran ima li potrebe dodati jos nesto.Ne vidim nista od insekata,list zdrav,Monilie laxa je bilo ali sam to probrodio sa tri prskanja i odstranjivanjem suvih grancica.Imas posebnu temu o moniliji pa daj da se tamo prebacimo da ne budemoja prvi put cujem da to i kajsiju napada
Baš ovako i ja radimU principu ne, ja kajsije ne prskam posle prskanja u precvetavanju sve do plavog jesenjeg, ali na starim zaklopčankama nekim mi se pojave tačke crne i čvrste, mislim da je to nešto ovome slično pa ću probati ove godine da prskam.
Ne prskam ih čak ni protiv truleži ploda pre berbe, samo plavo ulje proleće, dva put monilija u cvetu chorus, precvetavanje dimetogal pa posle dva dana mankogal i kad opadne 70% lista na jesen bakrom i to je sve.
Ja sam imao nesto malo gusenica prosle godine (jul-avgust) ali sam ih unistio u startu sa Fenitrotionom.Baš ovako i ja radim
I što je interesantno, ništa ne napada kajsiju cele godine.
Nikad nisam video lisne vaši ili nešto slično
Da se ispravim: jedne godine su se pojavile gusenice na nekoliko grančica, ali ih nisam primetio odmah pa su se učaurile. Ali sam te grančice odsekao...
Pa i kod mene je nešto slično.I da ne zaboravim,za ns rodnu pisu da radja pretezno na mesovitim rodnim grancicama(periferija krune) a kod mene je rod uglavnom na kratkim rodnim granama(unutrasnjost krune).O cemu se tu radi,da nisam nesto zeznuo pri orezivanju?
Kombinujes kalcijum sa necim ili...?Jos su sakrivene po drvetu pa se ne vidi lepo .inace kad budu velicine oraha obavezno stavljam kalcijumi ne opadne ni jedna ,mada ja sve moje kajsije berem u gajbu jel idu za izvozi zato ide kalcijum