Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za 15 godina koliko se bavim kajsijom bar to znam, ne može unutra da smrzne a da okolno tkivo bude normalne, svetlo zelene boje. Pokaže se to već posle podne, čim sunce dobro ugreje a danas bilo 18 stepeni. Ne znam, možda si u pravu, videćemo narednih dana, sigurna je samo smrt čim se rodiš ... Kajsija je poprilično stradala severnije, negde i 90% na žalost, i pored sve borbe.Zelim ti da je tako ali kako sa sigurnoscu znas da su ostale. Po pravilu tek za par dana se moze vizuelno znati.
Ja sam kupio elektronski mikroskop koji se povezuje na lap top i kad uzmes tucak i preseces ga onda vidis pravo stanje. Ako nema jarko zelenu boju vec zagasitu ili ima ponegde tamnije tonove otisao je.
Kod mene jutros -1, mislim da nije bilo stete. Mikroskop nisam koristio.
Бре, оде ти у гинекологе.elektronski mikroskop koji se povezuje na lap top i kad uzmes tucak i preseces ga onda vidis pravo stanje.
Kako nisam bas dobro razumeo Dunav vuce i nema mraza mozda zagrebe ali plafon 20 posto a inace ne mrzne nikada . Ovo je velika greota saditi na takvom mestu kajsije mlati vetar truli od kise niska cena kada rodi NAJBOLJE BI BILO DA SE NA TAKVOM TERENU SADI BANANA I POMORANDZA EM DOBRA CENA EM IMA KORU I NE TRULI NE MRZNE A MOZE I MANGO ,LIMUN ILI ANANAS . I ovde kod nas vuce cugi od Dunava i ruza vetrova i isti sastav zemljista i ista nadmorska visina ALI SE TRUDIMO DA NE DAJEMO OVAKVE BOMBASTICNE IZJAVE CUJ OVO NE MRZNE NIKADA . ......................BEZTE DECO DA NE POZOVEM MILICIJU I SANITARNU INSPEKCIJU I KOMUNALNU POLICIJUIma i drugih bitnih stvari. Po meni, nadmorska visina od 200 do 250 metara je idealna, blizina velike reke... Ja imam parcele u Plavincima, 800 metara od Dunava. Nadmorska visina samo 145 metara. Za 50 godina, samo je par puta bilo štete od mraza i to do 20%
NIKADA 100%
Dunav kada zaledi, samo tada je zahebano, ali ni te 2012. nije bilo većih šteta, rano je zaledio.
Tako da, kajsiju nikada ne bih sadio na nekoj nepovoljnoj lokaciji nema sile! Iovako je možda najrizičnija voćna vrsta...
hvala ti celavi ti si moj idol svasta sam imao prilike da cujem ALI DA NIJE MRZLO ZA 50 GODINA OVO JE STVARNO ZA GINISAMornar jedi lajna.
Nemoj nikada da se upravljas prema Radincu jer tu je uvek toplije nego u Moravskim selima od 2,5 do 3,5 stepena mozda nekada i 4 .Razlika u temperaturi izmedju Vodnja kod autoputa ili Ralje i sela na brdima je citavih 5 stepeni i to ne samo zimi nego i leti a ako ti ostanes ove sezone pored Dunava bice najlepsa bajka .Kakva je situacija trenutno jesi li gledaoПо званичном мерењу са РХМЗ станице у Радинцу је било -0.5 степени од 04:00 до 05:30. Мислим да смо се извукли и овог пута.
Бринем више за шљиве јер кајсије су мало цветале. Видећемо колико ће бити рода.