Bajkela
Novajlija
Da, lisce je bez rupica, osim po koja od grada, Imam oko 70 stabala novosadsku 4 i 15 stabala oprasivac, ali sam zaboravio koja je sorta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da je to i sortna karakteristika...moram da prooverim al čini mi se da je kod mene ns4, džersi i zaklopača čista a ns6, cegledi i tzv hindikuš puna ovih pega a sve je rađeno isto.
Kako mislis ovogodisnji rod?Ako se ne varam ti nemas malu povrsinu!Ovogodišnji rod kajsije je na fotografiji. Ovo je domaća rana. Par plodova smo ranije probali a ostalo je još 4-5 plodova na sadnicama i desetak plodova oktopodove ruže i još 3 ploda novosadske rodne.
Ja sam na 80 metara nadmorske visine.Posadjene kajsije u jesen 2009.Rodne godine su bile:2010(nije bilo mraza ali su sadnice bile mlade)2011(2.5 tone) 2013 (5 tona) ,2014(38 tona).2016 (30 tona) i ova 2017 se ocekuje oko 15tona(tukao me grad 2x).Dakle preko 90t/h.Mislim da ni oni na 400m nadmorske visine koja je idealna nisu bolje prosli.Sve je to stvar srece i onog odozgo koji diktira vreme.Komadara definitivno zaslužuje neku nagradu tipa "najrevnosiji kajsijar", ali ako pričamo o parama -to je druga tema, i prvo mesto bi verovatno odneo neko iz okoline Bg na brdima. Ja se lomim oko "većeg" zasada u ravnici i pele mi je svetao primer da je to moguće al profesori ...Čitao sam neki drmr rad da kajsije u ritopeku stradaju 2 u 10 godina a u ravnici 3 u 10. To i nije neka razlika ako je realno.
Sve u svemu kajsija je za voćare sa kockarskom dušom.