40 dinara jer je prerodila pa su primali i sitnije. Inače redovna cena bude oko 65, u početku i 85, za baš rane sorte, koje retko kome uspevaju bude i 100-110.
Ja sam npr sa 20ak stabala nabrao 1100 kg, uzeo skoro 40.000 dinara plus imam 20 ak litara rakije, mogao sam i više da sam terao patoku, da ne prepričavam mrzi me ima u temi rakija od kajsije kako sam pravio.
Kajsija se mnogo lakše gaji od šljive, ja praktično ne znam nekog da je prskao išta više od protiv monilije i u precvetavanju, poneko na proleće bakar, retko ko plavo ulje.
Ali sam ovu količinu ubrao samo pre 3 možda čak i 4 godine, dve godine ništa, prošle malo nešto i tek ove ova cifra. U tom smislu se ne isplati, osim domaćih koje berem redovno barem 30 kila po stablu SVAKE godine ali skoro sve se proda u rinfuz (20-35 dinara), zato najviše ide u rakiju i na malo poznanicima.
A što se tiče gorespomenute računice, da bi se došlo znači do 1.500.000 dinara potrebno je 37.5 puta više od ovoga što sam ja prodao, tačno oko 37 tona i 37.5 puta više stabala odnosno 750 stabala. Mojih 20ak zauzima oko 5 ari, 37.5 puta više je 187.5 odnosno 1.8 hektara. Da se sade duplo gušće od mojih pa i može, to bi onda bio razmak 2.5-3 metra puta 2.5 metra. Nemoguće. A gde su orasi?
Jedino ako nisu dale svaka 100 kila. Onda razmak 5-6 puta 6. Opet...gde su orasi?