Kada niste u traktoru, vozite

Mislim da 124 imaju fabrički ugradjene motore 3.0 te zato ne treba saglasnost za promenu, menja se samo tip 124 3.0 TD

imam i za banderu,ovoje prvi put i bilo je negde oko 2005
videli to na internetu pa vezali auto za benderu na ulici :haha:

- - - - - - - - - -

Mislim da 124 imaju fabrički ugradjene motore 3.0 te zato ne treba saglasnost za promenu, menja se samo tip 124 3.0 TD
imam sličan problem na kamionu pa cu na kraju da isečem iveco 2003. godište i bacim u delove

Mercedes 124 2.5D je malo tromiji (a te onaj 2.0 sto je imao komsija) i nije za neke vece brzine ali je auto udoban... Sa 3.0 turbo bi dobio dosta na snazi ali nije to jeftin sport. Mora da se menja broj u saobracajnoj, proverava legalnost motora... Bolje prodaj tog i kupi nesto novije. Za njega mozes dobiti 1200-1500e, dodas jednu 1000 i biras auto 2002-2003. god (jest da nije MB, ali je opet dobroar auto)

Ma lako bi je ja zamenio ali sta da radim kad volim Mercedes 124!!!! :osmeh:
Moj je limariski LUDILO znaci nigde rdje nema,a voleo bi da bude 3.0td... :osmeh: Svako ima neki hobi ja sam mogau uvek voziti Pezo 206 umesto Mercedesa 124 i Opel Omege ali sta da radim kad volim te starije automobile posebno sa tim velikim dizel motorima....

Ciro sem carine za motor mozes ga ubaciti ali dal je menjac isti nisam siguran. Ali jos ti nesto treba i kad sve zavrsis a to je ATEST. u to budi siguran jer samo 1kw ili 1ccm zapremine nek se razlikuje mora se aterst raditi. Ja sam to trebao na bivsem renou 19 da odradim i odustao od registracije. Oko 6-8 hiljada samo atest i ako prodjes. Ali danas iznenadjenje od renoa bivseg. Danas me zove inspektor sa Vozdovca u BG. covek koji ga je kupio od mene je skinuo tablice i stavio druge od nekog auta kad je istekkla registracija i pre par dana ga uhvatti saobracajna milicija. Auto oduzet i tablice oduzete i ovaj sve priznao a na meni bilo samo da potvrdim informaciju o prodaji. Frajera sam zvao nekoliko puta i nije se hteo javiti da se odjave tablice i prevede ili ovlascenje da dam po dogovoru. E sad je dobio krivicnu prijavu a novcanu kaznu samo mogu zamisliti koliku je dobio. Nedaj boze da je koga udario ,a ja opet moram sad papirologiju u mom supu napraviti jer tablice nemogu dobiti da odjavim

Ciro sem carine za motor mozes ga ubaciti ali dal je menjac isti nisam siguran. Ali jos ti nesto treba i kad sve zavrsis a to je ATEST. u to budi siguran jer samo 1kw ili 1ccm zapremine nek se razlikuje mora se aterst raditi. Ja sam to trebao na bivsem renou 19 da odradim i odustao od registracije. Oko 6-8 hiljada samo atest i ako prodjes. Ali danas iznenadjenje od renoa bivseg. Danas me zove inspektor sa Vozdovca u BG. covek koji ga je kupio od mene je skinuo tablice i stavio druge od nekog auta kad je istekkla registracija i pre par dana ga uhvatti saobracajna milicija. Auto oduzet i tablice oduzete i ovaj sve priznao a na meni bilo samo da potvrdim informaciju o prodaji. Frajera sam zvao nekoliko puta i nije se hteo javiti da se odjave tablice i prevede ili ovlascenje da dam po dogovoru. E sad je dobio krivicnu prijavu a novcanu kaznu samo mogu zamisliti koliku je dobio. Nedaj boze da je koga udario ,a ja opet moram sad papirologiju u mom supu napraviti jer tablice nemogu dobiti da odjavim
Ništa se nebrini,dobićeš i ti kaznu jer ga nisi odjavio a prodao si ga :ppozdrav:
imaćeš sreće ako ti nepodnesu krivičnu prijavu
znam da mi sad nećeš verovati,ali javi nam kasnije kako se završilo :ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Nema nista od krivicne jer je ovaj sve priznao i tako mi je ovaj inspektor rekao da nebrinem i nema posledica po mene. Nisam ga ni mogao odjaviti jer je bio jos registrovan par dana kada ga je kupio i oterao a trebao je za 10-15 dana da donese tablice da se odjave i prevede kako je dogovoreno.ali se vise nije javljao na telefon kad sam zvao. Srecom je sve rekao kako je bilo

Nema nista od krivicne jer je ovaj sve priznao i tako mi je ovaj inspektor rekao da nebrinem i nema posledica po mene. Nisam ga ni mogao odjaviti jer je bio jos registrovan par dana kada ga je kupio i oterao a trebao je za 10-15 dana da donese tablice da se odjave i prevede kako je dogovoreno.ali se vise nije javljao na telefon kad sam zvao. Srecom je sve rekao kako je bilo
Po zakonu ga nisi smeo prodati a da ga nisi odjavio :ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Po zakonu je bilo da je mesec dana rok za promenu vlasnistva na autu i to kupac treba da nagraba ako neprevede. Kako mi je inspektor rekao za mene nema zime ali videcemo jer sam ga bas pitao za to. Posto je ovaj sve priznao i verovatno preuzeo krivicu svu. Jos sam ga upozorio da se nezeza za tablice i prevod ili ovlascenje. Bila nedelja kad je kupio i dosao po auto i nismo ni mogli nista tad uraditi. Ali videcemo sta ce biti.

Ma lako bi je ja zamenio ali sta da radim kad volim Mercedes 124!!!! :osmeh:
Moj je limariski LUDILO znaci nigde rdje nema,a voleo bi da bude 3.0td... :osmeh: Svako ima neki hobi ja sam mogau uvek voziti Pezo 206 umesto Mercedesa 124 i Opel Omege ali sta da radim kad volim te starije automobile posebno sa tim velikim dizel motorima....
Ugradi mu turbo od Scania kamiona ako vec oces da ide ko zmaj:haha:

Ciro,nazovi AMSS i pitaj za detalje. Mislim da tu nije neka procedura,pogotovu sto se taj motor ugradjivao fabricki u taj auto. (Drugo je kad hoces da ubacis motor koji nije fabricki isao u njega,onda mora atest. Ja sam ubacivao motor pre 5 godina u varburga i isao je na atest zato sto mu to nije motor koji se fabricki ugradjivao) Isti auto,samo drugi motor,mislim da treba carinski papiri,potvrda iz tehnickog,posle u sup da promene saobracajnu i podatke,ne bi trebalo da je komplikovano. Samo je problem da l ce da prihvate motor zato sto ne ispunjava euro3 normu. I ne shvatam zasto je dat predlog da motor bude rezervni deo na automobilu,a ipak ga traze da pise njegov broj u saobracajnoj.

Ne znam kako je sad,imam u planu uskoro da radim zamenu motora na bmw e36 316i da stavim 2.5 koji se fabricki ugradjivao pa cu znati vise. Sad napamet pricati uzalud je,najbolje amss pozvati. Mozda moze na tehnickom da napise u neku napomenu da ne treba atest motora pa prodje jeftinije. Opet ne znam. Mrzi me da guglam sad,a i imam posla.

Pitao sam to na tehnickom pregledu jer je i moj motor bio fabricki i na nasim papirima samo umesto 1,7 sad je 1,4 motor. Ako se samo u papirima razlikuje motor za 1kw ili 1ccm znaci mora atest bez obzira sto je fabri ubacivan u taj model. Nevidjena glupost ali pare neko mora da uzme i to ti je. Zato sam odustao od registracije tog renoa jer bi me sve izaslo vise nego njegova vrednost. Znaci moze biti potpuno isti motor ali ako je samo razlika u 1kw u saobracajnim dozvolama mora atest.Ni sam nisam verovao u taku glupost jer je bilo ukinuto jedno vreme pa ponovo su doneli tu glupost. A najgore motor rezervni deo i kad kupujes auto broja nema a gledaju ga na tehnickom a mnogo puta nisi u stanju pri kupovini da nadjes negde citac saobracajne da proveris. Sve zapadnjacke gluposti nasi moraju da jos usavrse da bi jos gluplje bile

Nazad
Vrh