Kada niste u traktoru, vozite

Oko 5l ako nema većina gradske vožnje. Otvoreni oko 4-4.5 a grad oko 6 litara . To je iz iskustva ljudi sa kojim sam pričao a ima ih par ovde koje poznajem . 1.3jtd (nema ga u stilu doduše , ali kad se priča o mjet motorima ) prosjek može da bude i 4 litre.

Druze hajde molim te objasni mi da li ti potrosnja manja od 5 l koliko ti tvrdis da je kod tebe se odnosi na 50 predjenih km ili non stop vozis iza nekog teretnjaka,izvini ja imam alfu 156 SW sa istim motorom i kad(ako ikad) potrosnju spustim ispod 6l to je za Ginisa.Mrzi me sad da kopam po upustvu ali cini mi se da ni tamo u idealnim uslovima ne odstupa mnogo od ovog koliko je kod mene.Sve ovo sto sam rekao povlacim ako na potrosnju znatno utice i ukupna tezina samog vozila ali citajuci po forumu alfista ne odstupaju ni oni mnogo od mene a kod tebe da bude potrosnja i manja od 5l sa 1,9 JTD motorom,taj motor bi morao bit u najmanju ruku podignut na dizalicu i da vrti tockove

Ne sipas ED pa sta sipas,to za nogu ima veze, nego nije bas zdravo za JTD motor tako vozit,pun ti je on cadje ali ako ti tako smatras da treba onda nis, poz

Ja mog benzincam saltam na oko 2500 mozda do 3000, a dizelasa na 2000 bez problema! Naravno ne gledam u obrtaljku i po tome, nego jednostavno na osecaj i to budu ti obrtaji!

Trenutno sipam L.U. jer mi njega najmanje troši.Izbačen je hladnjak izduvnih gasova inače boljka na svim JTD motorima i zatvoren EGR ventil.Petom na 2.000 obrtaja ide 100.Meni brže ne treba jer svuda gde god krenem stignem živ i zdrav.Iživeo sam se kao momak na Audiju sa motorom od 2.3l pošteno i sada kao porodičnom čoveku meni ne treba nikakvo čukanje,sletanje sa puta i tome slično a svi dobro znaju kakvi su nam putevi očajni i za koju su brzinu trenutno sposobni a tu je i ovaj novi ZOBS pa bolje da budem miran.

Poslednja izmena:
Fiatov jtd motor je odličan motor i jako mali potrošač i kraj priče . Da se neide dalje u raspravu . Ko se neslaže stim neka kaže i obrazloži.

Druze hajde molim te objasni mi da li ti potrosnja manja od 5 l koliko ti tvrdis da je kod tebe se odnosi na 50 predjenih km ili non stop vozis iza nekog teretnjaka,izvini ja imam alfu 156 SW sa istim motorom i kad(ako ikad) potrosnju spustim ispod 6l to je za Ginisa.Mrzi me sad da kopam po upustvu ali cini mi se da ni tamo u idealnim uslovima ne odstupa mnogo od ovog koliko je kod mene.Sve ovo sto sam rekao povlacim ako na potrosnju znatno utice i ukupna tezina samog vozila ali citajuci po forumu alfista ne odstupaju ni oni mnogo od mene a kod tebe da bude potrosnja i manja od 5l sa 1,9 JTD motorom,taj motor bi morao bit u najmanju ruku podignut na dizalicu i da vrti tockove
Mozda je ugradio flinston set za smanjenje potrosnje

Ne jurcam ni ja kao manijak nisam niti kad sam bio mladji ali nacitah se na forumu alfista svega i svacega i svi se slazu da ti motori ne vole da se maze,to sa EGR i ja sam azmisljao da zatvorim ali nebi sad o tome otvarao raspravu ,nego sipat LU u CR e to sad prvi put cujem da moze a da ne steti.
JTD motori jesu se pokazali kao jako dobri ali da se isticu kao stedljivi e i to ovde prvi put cujem,

Ne jurcam ni ja kao manijak nisam niti kad sam bio mladji ali nacitah se na forumu alfista svega i svacega i svi se slazu da ti motori ne vole da se maze,to sa EGR i ja sam azmisljao da zatvorim ali nebi sad o tome otvarao raspravu ,nego sipat LU u CR e to sad prvi put cujem da moze a da ne steti.
JTD motori jesu se pokazali kao jako dobri ali da se isticu kao stedljivi e i to ovde prvi put cujem,
Koliko sam shvatio pricu Matic vozi fiata,a ti Alfu sa istim motorima i kod vas dvoice se razlikuje potrosnja sto je i normalno jer ima mnogo stvari koje tome doprinose 1-vozaci,2-razliciti menjaci,3-pneumatici,4-aero dinamika vozila,5-tezine istih i jos dosta drugih sitnica koje su trenutno radi potrosnje na strani Maticevog Fiata.Inace za JTD motore samo reci hvale sam cuo i procitao do sada.:ppozdrav:

Nazad
Vrh