Kada niste u traktoru, vozite

Hocu benzinca kazem dali Astra 1,6,Golf 4 1,6,Zafira 1,6,jer fiat stilo 1,6 odpada i samo karavan.Ili eventualno Stilo dizel Mjet.
Te astre sa 1.6 16V motorima fabricki troskare ulje i to bi moglo da ti predstavlja problem.Svima njima je dozvoljena potrosnja ulja 0.75l/1000km,ali jedino ti 1,6 motori troskare ulje i to oko 0,4-0,5l na 1000km,sto nije bas zanemarivo.Dvojica mojih drugara imaju astre sa tim motorima i njima navodno ne trosi ulje,ali nikad se nezna.Ako bas hoces 1,6,onda mozda bolje Golf 4 1,6 16V,a Astra ipak najbolje 1,8 16V.

Vidim da se pricalo o registraciji auta kao teretno na PG, kolika usteda se tu ostvaruje i u cemu se ogleda?
Nisam u toku sa tim pitanjem:sta:
Mozes registrovati vozilo kao teretno na PG, ali to vozilo mora da bude stvarno tetetno vozilo, onda ti je sve isto kao i kada kupujes traktor, ako si u pdv sistemu, povlacis pdv nazad, kupujes gorivo za to vozilo I skidas taj pdv, imas amortizaciju, delovi, ulje, odrzavanje idu kao trosak. A sama kupovina teretnog vozila se vodi kao trosak I ne placas porez na prihod na kraju godine, (ako si napravio vise para nego sto si potrosio), itd.....

Grunt, samo 1.8 16v, vozim takvu vec 2 god presao 30000km bez kvarova....Evo slika moje Astre..
img055.jpg

Delphi je ugradjivan uporedo sa Bosch , mislim da je renault odustao od Delphija zbog velikog broja kvarova. Kod mene na Laguni Grandtour phase 2 1.9dci 88 kw je Bosch-Siemens ubrizgavanje (2004.god)

Eto sam si dao dobar ogovor,bolje nego ja da sam pisao.Jos bih dodao da je vecina auta na nasem trzistu od nasih "uvoznika" i vecinom iz italije,a tih 200 i kusur hiljada ni jednom autu ne sme da bude problem.Pa prosle je doba jugica da se radi generalka na 100k,a 400-500 bez problema napravi vecina motora i zbog toga je taj 1.4 iz golfa los.Sam znas da je tako.

Ne znam kolko je sličan motor u golfu 3 i 4 od 1,4 ali meni u 3-ku 1996god taj motor ide bezproblema za 5god smo prešli preko 60.000km a motor nismo pipnuli. Ne troši ulje od zamene do zamene ne treba se dosipati potrošnja plina je oko 9l/100km ali najviše ima po selu i po njivama.

Sinu juče stigao Audi A3 1.6 benzin iz Italije 2003god,prva ruka sa tačnih 163 ooo kilometera.Lijepo je i plaćen u odnosu na drauga što sam tamo uzimao za daljnu preprodaju,iziće na našim tablama oko 3250evropljana.poskup ali je tip top.sebe sam častio sa stilom 1.9 multijet sa pređenih 217000 hiljada iz 2003 godine,trebao bi doći iduće sedmice na kamionu.

Ne znam kolko je sličan motor u golfu 3 i 4 od 1,4 ali meni u 3-ku 1996god taj motor ide bezproblema za 5god smo prešli preko 60.000km a motor nismo pipnuli. Ne troši ulje od zamene do zamene ne treba se dosipati potrošnja plina je oko 9l/100km ali najviše ima po selu i po njivama.
Nije slican motor.
Kum je imao zafiru 1.6, potrosnja mu je bila 10-11 litara. Zato je i prodao. Iugleda da je preteska za tu kubikazu.
Ako je toliko trosila u gradu i nije mnogo jer je to ipak veliki i tezak auto,ipak je to mini ven sa 7 sedista.A recimo toliko pa cak i manje trosi Zafira 1,8 16V na otvorenom.
http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-ve...m-opel-zafirom-presao-preko-milion-kilometara

Nije slican motor.

Ako je toliko trosila u gradu i nije mnogo jer je to ipak veliki i tezak auto,ipak je to mini ven sa 7 sedista.A recimo toliko pa cak i manje trosi Zafira 1,8 16V na otvorenom.
http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-ve...m-opel-zafirom-presao-preko-milion-kilometara

Toliko je trosila u kombinovanoj voznji(uglavnom po selu i do okolnih sela). Drug koji i danas ima zafiru 1.8 tvrdi da ne prelazi 9litara uglavnom 8. Zato sto je veliki i tezak auto i mislim da je taj motor mali za nju. Moj fiat sa 2.0 hdi motorom trosi znatno manje(5,5-7), a mislim da je tezi od nje.

Nazad
Vrh