Kada niste u traktoru, vozite

Vozio sam se u novom Sportage i ocekivao da bude odlicna voznja, menjutim po meni je to klasu uspod VW Tiguan ili RAV4. No nek svako radi kako misli da je najbolje. Da svi mislimo isto, samo jedan model automobila bi se prodavao ;)
Voznja u sportage-u jeste odlicna ali istina koliko ljudi toliko cudi. Novi VW Tiguan i RAV4 mozda jesu bolji od sportage-a ali kao osnovni modeli su u startu pet hiljada evra skuplji. Da li su za toliko i bolji jeste individualna stvar na svakome da proceni za sebe.

Danas sam se skenjao i razocarao u Kia vozila,konkretno Ceed star 2-3 godina i sestra imala blazu saobracajku. Far 98 000din. Otisao far,branik,viljuska,blatobran i mozda prednji vezni lim i samo delovi 320 000 din bez ruku.

Uuuu brate.... Poruči sestri da se za delove obrati u Suboticu! Najskuplji far koji sam ja našao za Kiu Cee'd 2012godište 2.0 motor,odokativno sam izabrao model,je oko 20.000din. Hellin.

Pao pazar za 4500e....

dwvvav.jpg

Cesitam kolegi na kupovinu .

Imam jedno pitanje u vezi prednjih tockova na autu. Meni se na Hondu Accord lizu prednje gume po stanama ( bokovima ) i to obe gume podjednako sa obe strane . Danas cu da izvrsim roakadu zadnjih i prednjih . Nikada do sada nisam imao ovaj problem.

Imam jedno pitanje u vezi prednjih tockova na autu. Meni se na Hondu Accord lizu prednje gume po stanama ( bokovima ) i to obe gume podjednako sa obe strane . Danas cu da izvrsim roakadu zadnjih i prednjih . Nikada do sada nisam imao ovaj problem.
Potencijalni problem sa trapom, odnosno sa nekim delom na vešanju. Ako oštećenje nije u velikoj meri, reglažom (geometrijom) se mogu dobiti dobri rezultati. Što se rotiranja guma tiče, tu nažalost bez podešavanja nećete dobiti nikakav boljitak, već posle nekog vremena još par na pola poderanih guma. Moj predlog: Pregled trapa (zamena eventualno oštećenih delova), geometrija istog (CAMBER,CASTOR,TOE), drugi par guma i onda auto nećete prepoznati. Srećno...

Poslednja izmena:

Ako se lizu spoljnje strane onda su ti tockovi razmaknuti i trebao bi da osetis da ti se volan otima po ravnome putu,a ako je unutrasnja strana olizana onda su skupljeni i to se steluje na sponama verovatno ako je neko pre tebe menjao spone nije ih dobro ustelovao.Najbolje idi negde u servis da ti to pregledaju i ako treba urade reglazu trapa!

Tomo VS Obe gume lize i sa unutrasnje i sa spoljasnje strane.

dado 74 hvala ti na savetu. Stavicu zadnje naped , zato sto zadnje za 2-3 meseca i ovko i onako moram baciti , pa cisto malo dok ne nadjem vremena da oteram auto do majstora.

Nazad
Vrh