Kada niste u traktoru, vozite

Evo i moje 124-ke.
fotografija13191.jpg

Ovako nesto umalo ne kupih pre mercedesa,bio je nekoliko dana kod mene i na kraju smo odustali od kupovine.... Steta.... :osmeh: Audi 200..

Poslednja izmena:
Ma sta ce mi to,dobro sto ga nismo uzeli (bili neki problemi oko papira) bio kod mene par dana i vratili ga vlasniku i ja posle uzeo mercedesa dizelasa.... Taj Audi 200 torsi kao moj UAZ.. :haha: :haha:

A nemogu ni sedista da se obore..!!!! ::sramota::

Imam malu nedoumicu vezanu za kupovinu automobila. Dosad sam bio veran fan wolksvagena, i stvarno su za poštovanje, međutim sad mi treba auto iznad golf klase, pa sam razmišljao o karavanu, međutim pasat B5 i kasniji su nepristojno skupi a ne nude bog zna šta sem te pouzdanosti i da sutra uvek će se naći kupac. Vozio sam u poslednje vreme pasata b6, odličan auto ali cena mu jaka i vozio sam stila. Posle par dana sa stilom počeo sam da naginjem ka Italijanima, pre svega alfi zbog dizajna. Šta mislite o modelu 156 sa jtd ili mjtd motorom, svejedno da li 1.9 ili 2.4, uzeo bih mlađu 2004-2005 godište i verovatno karavana? Jel imate iskustva sa ovim modelom i generalno sa alfom? Hvala vam unapred.

Vidi se da si dobro prostudirao situaciju i u skladu sa svojim potrebama odabrao najpribližnije što ti odgovara. Ali je zez što ti ovde niko ne može reći da je alfa loš/problematičan proizvođač automobila, a mala je verovatnoća da će neko ko je vozio ili vozi taj model se baš zadesiti pri forumu i da je registrovan da ti može izneti neka iskustva iz prve ruke.
Što se tiče generalno informacija o alfi, ima sigurno članova koji su vozili ili voze neke od modela.

Vozim ja alfu 156 1.9jtd.Probaj da nadjes mladje od 2004,jer su one redizajnirane i vise lice na 159.Ubedljivo najbrzi auto u toj klasi a trosi max 6 litara.2.4 motor nemoj da uzimas,bezpotrebno veliki i skupa registracija.Videces kad sednes za volan njen kao da si seo za formulu,bas lezi pod rukom,jedini problem bas trazi da se brzo vozi,posto tada sve vise leze i lepi za put,zvuk je kao kod friziranog benzinca,ne provaljujes da je dizel.Ako uzmes redizajniranu uzeces i multijet motor tj mjtd koji je jos bolji.Imas i karavane koji su jeftiniji a iste duzine ko i limuzine mada ne tako lepi mada od svih karavana najlepsi.Mane,osetljiv trap,nije za lose puteve mada sada i tu ima leka,vecina otpada ima remontovane delove za koje daju garanciju godinu dana.Komplet delovi koji se kvare za prednji i zadnji trap su 180.

Hvala puno na savetima. Razumem u potpunosti i dosad što sam sa majstorom pričao, koji mi je extra drug, on kaže šaljivo ako hoćeš da se venčaš sa alfom slobodno je uzmi :) Što je razumljivo, auto koji je star već 10-tak godina još Italijan pitanje kome ću ja moći prodati taj auto, ali ne brinem se o tome sad. Sa mojim golfom nema tih problema, kad sam počeo da razmišljam o prodaji odmah sam dobio 1600e za auto star 20 godina i 300 000 km. Ovo što kaže kolega Bokce 84 su mi svi rekli koji su vozili alfu, u toj klasi pruža maskimum od svega a skoro najjeftinija je. Ima ona reklama da nemamo srce bile bi smo samo mašine, alfina reklama. E sad brine me taj trap, pošto sam ja dosta vezan za selo, ali selo sa makadamskim putevima. Ne bih je koristio za njivu ali imala bi vožnje van asfalta, bilo bi tu premiksa u gepeku itd. Iskrenio i ja bih uzeo 159 karavana, ali 6000e nije malo za auto u današnje vreme. :)

He,he i ja sam u potrazi za autom i stvarno ne znam šta da kupim jer ono što sam hteo ne mogu zbog kupovine zemlje...
Između ostalog razmišljao sam i o toj alfi 156 jtd,lepo izgleda a nije skupa...meni su mnogi rekli baž od nje i od peugeota 307...sad bem li ga

Pa prednosti 156 su sto je cena izmedju 2000 i 3000e,i odprilike je pala na minimum,tako da neces mnogo izgubiti oko prodaje a i delova ima koliko hoces po otpadima,za 159 ipak jos uvek nema polovnih a novi su veoma skupi.A trap joj nece stradati ni po makadamu cak iako ga opteretis samo nemoj da letis po njemu nego sa kamena na kamen,znas o cemu pricam,ona je jedan od retkih auta kome se steluje i prednji i zadnji trap,pa kad to nacentrirac prati svaku tvoju reakciju u milimetar,samo ne smes da dopustis da joj stradaju delovi trapa a da ih ne menjas,jer jdan odmah vuce drugi tako da strada ceo trap a tada mora puci 180 e.Drugih problema nema,desi se ponekad da od velike snage pukne crevo dovoda vazduha,videces kad das gas koliko zategne od siline turbine,ja sam promenio i remenicu dva puta,mada je to i nije mnogo za 350.000km

He,he i ja sam u potrazi za autom i stvarno ne znam šta da kupim jer ono što sam hteo ne mogu zbog kupovine zemlje...
Između ostalog razmišljao sam i o toj alfi 156 jtd,lepo izgleda a nije skupa...meni su mnogi rekli baž od nje i od peugeota 307...sad bem li ga

Od 307 bezi sto dalje mozes...Uzmi pasat 5,6 ili audi a4.

Nazad
Vrh