Kada niste u traktoru, vozite

Pa znaci ne sme da se oseti?Nikad nisam imao auto sa plinom,cak zadnjih 7-8 godina samo dizela pa nemam pojma kako to treba da funkcionise.

Nikakav plin se nebi sme osetiti u kabini .Plin je plin .Malo veća koncentracija i eto potencijalne bombe.Čudno da se oseti u kabini kad su svi uredjaji pod haubom osim tog prekidača koji je na struju .Možda ubaci ventilacija.

Neznam da li ga ventilacija ubaci ili ne,ali ja cu na benzin da ga vozim ako ga budem vozio.Hvala na brzim odgovorima.

Proveri uređaj u nekom servisu.Možda je samo neka glupost u pitanju.6 godina sam vozio auto na TNG.Uvek ima nešto da se servisira,šteluje...

Ja imam Lovato sekvent već dve god. Dobra stvar. Malo troši (malo više od benzina) a ide isto kao na benzin. Dvije dizne su crkle zato što sam retko vozio na benzin . To zna biti problem .Valda one tuku jer dobijaju impuls a nemaju hladjenje jer nema benzina. Znam da kod mnogih izgaraju te dizne.

Kaže čovek samo kada prebaci sa benz. na plin. Moguće da tada izbaci na ventil kad preklopi i to ventilacija ubaci .Kaže da se posle neoseća.Njbolje sapunica ,dignuti haubu ,mazati i prebacivati dok se neotkrij mesto gde pušta.

Vozim na plin vec dve godine i nije se nikada osetio gas. Ne sme nikada da se oseti, obavezno u neki srvis da se prekontrolise.

Vozilo na plin NIKAD vise u moje dvoriste nece uci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikad ponavljam.... Kupio sam bio LAdu Nivu sa plinom istog dana sam sve to pobacao sa nje i vozio ko covek na benzin... Sad ima moj cale Golfa 2 na plin i eto sta se desilo crkle dizne,pre neki dan kad puce plin razbi onaj protokomer jedva smo ga sastavili sa tecnim metalom !!!!!!!!!

Ma nikad vise auto na plin mi netreba,bar meni... Moj cale kako hoce.... :osmeh:

Kada prebacuješ sa benzina na plin, prebaciš li prekidač na neutralan pložaj da potroši benzin iz lončeta ili odmah na plin?

E vidis mozda ima i do toga Kosjerac,vlasnik mi je rekao da prvo stavim na sredinu pa kad pocne da grca prebacim na plin a ja sam to odmah bez cekanja prebacivao s jednog na drugo.

Ja imam Lovato sekvent već dve god. Dobra stvar. Malo troši (malo više od benzina) a ide isto kao na benzin. Dvije dizne su crkle zato što sam retko vozio na benzin . To zna biti problem .Valda one tuku jer dobijaju impuls a nemaju hladjenje jer nema benzina. Znam da kod mnogih izgaraju te dizne.
Kad voziš na plinu dizne bi trebalo da su ugašene,ako je majstor povezao kako treba

Sutra neka ga cale vozi u servis,da ne bude da sam mu nabavio auto da ga sprzim ko Djenka Panteliju.Ja ostajem veran dizelu i dalje.

Ako se vozi na benzin i zeli preci na plin, prvo se ide na neutralan polozaj prekidaca da se potrosi sav benzin iz karburatora pa kada pocne da se gasi prebaci se na plin. Sa plina na benzin moze odmah. Bar tako radi lovato koji je ugradjen u auto kod mene.

I ovde je lovato isto.Probacu kasnije malo tako kako vi kazete pa da vidim da li ima razlike.A za sta mu sluzi ono drugo dugmence pored tog gde se prebacuje na benz-plin?

Nazad
Vrh