Kada niste u traktoru, vozite

Pogledaj dali neko drži dijelove trapa Turskog proizvodjača Teknorot (inače prilično kvalitetni proizvodi ) . Znam da sam nekad imao u radnji njihove garniture gumica uz koje dodju i ti limovi. Mislim da ti odgovara taj dio i sa pasata 2 , jer je u tebe izgleda audi do 88g koji imaju bal štanglu stari tip.

@Gorski car evo gdje se nalaze :

sk0_010936260.gif

Ma nema gde nisam trazio te delove i nema nigde.. Moj Audi je 1987 godiste i ima stari model balans stangle... Jer mogu da prebacim komplet balan stanglu sa novog tipa na moj????

Vozimo ga po bas bas bas bas losem putu... Ne retko ga vozimo i po atarskim putevima pogotovo kad su neki kvarovi na masinama... Sta mogu da ucinim povodom krivog zadnjeg trapa na Audi 80??? On nema mogucnost stelovanja a tockovi mi dosta ukrivo stoje gume se zacas potrose sa unutrasnje strane... Sta da radim sa njim ???? :sta: To je posledica tovarenja svega i svaceg u prikolicu a u to ubrajam i nekoliko krava koje je doterao iz Banata... :haha:
jedino da zamenis ceo trap. Od tereta iskrivljeni rukavci tocka.

jedino da zamenis ceo trap. Od tereta iskrivljeni rukavci tocka.

Ma ja kad ponovo dobijem vremena cu da ga secem pa sta mu da bog bice slika,sve jedno moram da kupim drugi ili cu da uspem secenjem da ga dovedem u red ili cu da ga bacim isecenog... Danas gledao i tacno video gde ce da bude rez pa ispravljanje pa varenje i ojacavanje tog dela.. Vidi se gde je popustio trap..

- - - - - - - - - -

Ajde sad jedno mozda malo glupo pitanje... Sta se radi na Dubinskom pranju unutrasnjosti auta,zna da se peru sedista ali posto imam kozna sedista u Mercedesa ima li smisla to raditi???? :sta:

Ma ja kad ponovo dobijem vremena cu da ga secem pa sta mu da bog bice slika,sve jedno moram da kupim drugi ili cu da uspem secenjem da ga dovedem u red ili cu da ga bacim isecenog... Danas gledao i tacno video gde ce da bude rez pa ispravljanje pa varenje i ojacavanje tog dela.. Vidi se gde je popustio trap..

- - - - - - - - - -

Ajde sad jedno mozda malo glupo pitanje... Sta se radi na Dubinskom pranju unutrasnjosti auta,zna da se peru sedista ali posto imam kozna sedista u Mercedesa ima li smisla to raditi???? :sta:

Peru se i tapacirunzi,stubovi,nebo,ako ti je to prljavo onda ti se isplati,a koža se drugačije održava.

Ajde sad jedno mozda malo glupo pitanje... Sta se radi na Dubinskom pranju unutrasnjosti auta,zna da se peru sedista ali posto imam kozna sedista u Mercedesa ima li smisla to raditi????

Marko ti je lepo odgovorio peri sve sem sedišta ,inače upropastiće ti kožu.Da dodam u nekim servisima čak i tepih izvade vani pa očiste lepo patos a tepih dubinski operu i očiste pa vrate nazad u auto.

Marko ti je lepo odgovorio peri sve sem sedišta ,inače upropastiće ti kožu.Da dodam u nekim servisima čak i tepih izvade vani pa očiste lepo patos a tepih dubinski operu i očiste pa vrate nazad u auto.[/QUOTE]

Hvala vam,kad odem do grada videcu da to uradim naravno kad se malo prolepsa ovo vreme da ga ne usvinjim odmah.. :svinja:

Eh dočekaćemo i maj mesec dok se ne prolepša ubi u pojam pravi smor čas vetar kiša sunce...ne zna čovek kako da se obuče kad pođe vani,ja sam jednom radio dubinsko na zastavi 101 prevari me stric da mu vozim prasiće u gepeku pozadi posle toga sam odmah prodao i zastavu i prikolicu i od tada u moj auto može samo prase na ražnju da se vozi.

Ovih dana se malo vozilo ovo i ovo .
Pa je posle vise od nedelju dana upaljena i provozana i "ubica mekog srca",a kad je vec bila zagrejana rekoh da joj promenim ulje i filter ulja.Ovo je ona
Pored alata koji svi imamo u kolima potrebno je jos i gedora 19,kljuc za filtere i stara krpa.
Naravno i odgovarajuce ulje i filter.
I radovi mogu da pocnu.

Pre stavljanja novog filtera treba ga napuniti uljem i podmazati gumeni zaptivac.,a zati ga zategnuti rukom.Obavezno vratiti sraf sa bakarnom podloskom na karter i naliti ulje u motor.Po startovanju motora lampica za ulje se gasi obicno posle maksimalno 5s i to nije strasno.
Na kraju pre voznje obavezno vratiti tocak,ukloniti dizalicu i klocne i zategnuti zavrtnje na tockovima(ja zamalo da zaboravim:sjasi:).
I ono na sta sam posebno ponosan,patos sa fabrickom zastitom a bez korozije

I ono na sta sam manje ponosan,plocica zrele za zamenu.Nove vec kupljene i sve ce biti propraceno slikicama.
Verujem da svi znate postupak zamene ulja i nadam se da nisam smorio,ali eto ako neko nikad nije radio,a hoce.Takodje se nadam da nije previse slikica,ali slabo ih ima u temi pa reko da osinem.

Pa eto potrudio sam se malo iako je to da kazemo jednostavna radnja.Naravno voleo bih kad vec pisemo o svojim kolima i radovima na njima da se postavi malo vise slika.Slika govori vise od hiljadu reci.A sto se rubova tice ova plava ima malih problema sa korozijom na desnom rubu.
Evo plocica zrelih za zamenu
I za vozace "jajeta" da vide kako izgleda fabricka kugla viljuske

Aco a kako nuliraš indikator servisa na astri H? Btw podržavam stav da se sipa ulje u filter ako je to moguće.

Interesuje me kakav je Audi 100 kao auto,kokretno motor sa 5 klipa dizel???? Naisao sam na jedan povoljan ali nije u nekom stanju...

Nazad
Vrh