Kada niste u traktoru, vozite

Pucanje klipnjača? Ma kakvi..... Ajd malo je slabija na radilici ali ostatak motora podnosi teret za medalju! Zbog takvih ...... sam kupio jedan box motor (pokusni kunić) za 50e i ganjam alfu svaki ali svaki dan,ko vrag babu! Namerno joj ne menjam ulje (po potrebi,ali vrlo retko,sipnem ulje i to staro ulje koje ispustim iz drugih benzinaca koji idu na plin i menjaju na 10.000km pa i više) filter ulja promenim jednom godišnje i takodje stavljam polovan a vazdušni filter je Bog zna koliko star! To mu radim sve iz razloga da vidim koliko može da izdrži. Evo nekih 5 god. je tako peglam i ništa joj ne fali! Daleko od toga da su savršeni motori. Ali loši-NIKAKO!

Pazi,ti za svoje pare mozes da platis i YUGO 7000e ali pitanje je dakli vredi.Sad bas gledam ponovo i za 5000e da biras i limuzine,a ako ti je bas do M paketa dobro preracunaj dali on sad vredi 2000e vise od nekog standardnog.Ja sam licno uvek za to da se u startu plati vise,ali posle da budes miran,a dali bas toliko vise sam presudi.
bmw sa m paketom samo lici na obican a razlike su oprema u kabini,motoru,vesanju i kocnicama
potpuno dva razlicita automobila iz iste fabrike a ako ih nisi vozio onda nevredi objasnjavati

Sinoc sam bio da pogledam jednu alfu 166 2.4 jtd i 2.0 ts,nisu na prodaju,nego sam isao kod vlasnika da se raspitam kakve su,potrosnja,i naravno kod kog majstora je servisiraju,obadve 2002 godiste,odusevio sam se. Ne verujem bas onome sto sam citao na forumu alfa romeo kluba Srbija,ali je ispalo da je vecina stvari takva kakvu je opisuju alfisti.

Uf 2.4 jtd zverina ali registracija 45-50 000 ,ali ako si pravi zaljubljenik isplati se . Samo cenim trud oko dizajna enterijera kako je sve sa paznjom i dosta truda odradjeno .

Sinisa nisam imao ni jednu alfu samo zbog nagovora drugih da ih neuzimam ,video sam samo iskustvo ovog jednog kolege a drugo sam samo cuo od iskustva drugih i neke potvrde tih iskustava jos su potvrdili neki po forumima. Ali i tu ima razlike od slucaja do slucaja nema ni tu nekih pravila . Razlike su od slucaja do slucaja . Ali danas je druga prica daleko su uznapredovali ti proizvodjaci i ucili se na nekim greskama i usavrsavali se . Nije to jugo koji se pravio 40 godina u istom izdanju ili imt koji se danas pravi u daleko losijem kvalitetu nego pre 30 tak godina .

Starije alfe su loše na limariji. One još starije imaju neka glupa rešenja npr kod Alfasud-a, prednji kočioni diskovi se nalaze na menjaču,nisu ventilirajući,izduvne cevi prolaze ispod njih,ručna hvata na prednje točkove pa još ako je sportski model..... Žestoka glupost. Ali motori i menjači mogu da istrpe dosta. Novije su vec druga priča.

bmw sa m paketom samo lici na obican a razlike su oprema u kabini,motoru,vesanju i kocnicama
potpuno dva razlicita automobila iz iste fabrike a ako ih nisi vozio onda nevredi objasnjavati
Znas kako Gorco?BMW e46 sa M opremom i M3 nije isto.Tako da moram da te razocaram jer su motori nazalost potpuno isti u 320D i 320D M,kocnice takodje,jedino je vesanje nesto drugacije.U principu isto vesanje,ali malo kruce i nekim ojacanim elementima.Oprema jeste drugacija,ali na foru sportskog stila,a ne obavezno da ima nesto extra sto drugi e46 ne moze das ima.
O BMW i OPEL automobilima znam dosta,al ne ide da se hvalim.320D i M3 na zalost nisam vozio.

alfe 147 sa jtd motorima su predobri auti!!!! odgovorno tvrdim jer sam je vozio preko godinu dana....ni jedan jedini kvar( ni na trapu) a imala je 250.000 km kad sam je ja poceo voziti

ja sam malo provozao i m paket i m3:osmeh:
neostvareni san mi je m3 ili m5,ali mnogo su skupi

a u asconu sam trpao i 2,0 i 2,0 16v i 2,0turbo
pomalo se razumem i u opele

Nadji V6 iz Calibre 4x4 pa da vidiš šta je "ferari". Poznavao sam lika koji je iz tog motora, sa dogradnjoj turbine, čipova, interkulera i bog sam zna čega sve ne, izvukao oko 300KS (mjereno u Zagrebu na dinamometru). Pored toga, vozio je tu Calibru kao neki deda i čuvao je kao oči u glavi. Naravno, turiranje je bilo dozvoljeno samo na skupovima tjunera. Imao sam se prilike voziti sa prijateljem u drugoj V6 calibri, isto sa 4x4 pogonom. Šta da kažem? Sreća pa ima naslone za glavu inače bi se vrat ušinuo kad startuje pod jakim gasom.

Ja sam imao vectru A 2.0 16v isla ko metak ,al trosila ko ruski Zil.220km/h ko od sale
@zombie,sta ce interkuler na benzincu??

Vozim toyotu coroli 91god 1 300 kubika i nekih 78ks,presla je 3oo,000 kako je to mekan i pouzdan auto nemam reci,imam plin naravno trosi oko 9 litara jeste stariji auto ali je toliko tih i udoban da ovi neki noviji ne mogu da stanu pored nje.

Ja sam imao vectru A 2.0 16v isla ko metak ,al trosila ko ruski Zil.220km/h ko od sale
@zombie,sta ce interkuler na benzincu??

Ma zezam se, bezze sam to napisao jer je motor modifikovan do besvijesti,, mislim da je samo još blok originalni bio. Znam da je imao hladnjak za vazduh, to je otprilike jedino i moglo da se vidi od motora, sve je bilo prekriveno debelim plavim cijevima i ko zna čime sve ne.

Video sam takvu slicnu kalibru jednom na bubanj potoku,a i golf 2 2.4 v6.lepi na oko al mislim da je to totalni promasaj.

Ma zezam se, bezze sam to napisao jer je motor modifikovan do besvijesti,, mislim da je samo još blok originalni bio. Znam da je imao hladnjak za vazduh, to je otprilike jedino i moglo da se vidi od motora, sve je bilo prekriveno debelim plavim cijevima i ko zna čime sve ne.
ako je bio turbo onda mu treba interkuler

Nazad
Vrh