na ''tim'' poljoprivrednim gigantima su samo jd i bili,jer je amerika donilara nekih 200-300 traktora jugoslaviji.tad su to bile politicke igre izmedju sad-a i bivseg sssr-a,pa su ameri takve donacije pravili da im se bivsa juga prikloni,a ujedno i jd da prosiri svoje trziste.......
tesko je rec koji je i sta je najbolji traktor.....neko ce rec najmoderniji je najbolji,drugi ce rec nevalja,previse elektronike,ovaj puno trosi,al dugo traje,ovaj malo trosi,al nema snage,ovaj ima common-rail ovaj bosh pumpu,ovaj pretezak,ovaj prelagan,.....itd.....
danasnji traktori razlicitih marki su slicniji nego modeli iste marke unazad 10-tak godina...
na mom kombajnu JD dobava goriva i na traktoru case imaju potpuno identicno rjesenje...
kad smo kod bivsih Pik-ova jedan stari majstor mi je rekao dok sam prije par god. vadio repu na jednom pik-u,ma je..š john deere,nijedan nije bio ni blizu internacionalu....imali su ih 3 komada,i kaze mi da su to bili najbolji tratori ikad napravljeni.za jd zna,m da mogu radit i do 15000sati bez vecih problema,a za internacionale sam cuo da idu i preko 20000...ali naravno,mislim da takve traktore vise niko ne proizvodi...
jedan drugi mi je isto rekao nesto slicno tome