John Deere

aca74

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2009
Poruka
2.912
Lokacija
Pančevo, Starčevo
E Maticu nedade mi ni noc da provedem u razmisljanju kako bi obelezio filter ulja marke Frad. Ili neki ozbiljniji, jer Case ima hidraulicni crne boje. Crvene filtere sam vec stavio za gorivo I ulje u motoru.
 

Mušovac

Član
Učlanjen(a)
4 Sep 2018
Poruka
280
Lokacija
Kragujevac
Imam traktor JD 7700,kako da prestelujem da izvodi za hidrauliku budu "jednosmerni" ili kako vec to da nazovem.
Da malo pojasnim:
Dakle ima 3 PARA izvoda (6 prikljucaka ukupno) a plug obrtac mi na primer ima samo jedno crevo.Gde namestiti da kada rucicu za pustanje hidraulika pomerim u jednu stranu gura ulje u jedan prikljucak a da kada je gurnem u drugu stranu ne gura ulje u drugi prikljucak u paru nego samo ovaj iz prvog da otpusta ulje pod pritiskom pluga.
Isto vazi i za prednju hidrauliku.Prednja hidraulika je dvosmerna(dize navise a moze i da priteze nanize). Kada zakacim kosacicu napred hocu da ona padne do zemlje pod sopstvenom tezinom a ne da je ja klipovima nabijam u zemlju.
 

Mušovac

Član
Učlanjen(a)
4 Sep 2018
Poruka
280
Lokacija
Kragujevac
Evo slike ( nije sa mog traktora da ne idem sada da slikam ali je isti princip).Ovde ima kao nesto da se podesava sa ovim "prekidacima" sa leve strane.Kada ih pritiskam odnosno guram gore dole pomera se granicnik samo dokle ove rucice mogu da idu.
@nikola illic video sam da je to N na drugim traktorima ali ja kako god i koliko god da gurnem rucicu imam utisak da je isto.Svaki put kada gurnem rucicu u suprotnu stranu od one gde gura ulje u crevo koje je prikljuceno cujem kako pumpa zapinje (gurajuci ulje u drugi prikljucak koji je zatvoren).
 
Vrh