Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I kod mene je eketronski sat i tacno skalira na 1500 obrtaja radilice za 60min kao jedan radni sat. Tacno u oranju na 1800rpm racuna brze, a kada idem do njive i nazad sporije jer i radi u trasnportu na 1200-1300
Traktor od 200ks za spartanje , imas temperaturu.
Odgovor je za ne poverovati , ne biste pogodili do sutra.
Razlog je trosenje guma , koriste uze gume nego europljani oni koji se bave proizvodnjom kukuruza , nije zbog spartanja jer sa njim ne ulaze u kukuruz, razlog je kad se ovrsi kukuruz koriste neke strojeve koji seckaju samo stabljike , neka vrsta tanjurace , ne dira zemlju samo malcira a gume su razmaknute zbog trosenja jer stabljike pojedu gume, pa sad vi mislite na sta amerikanci sve gledaju.
Znaci gume su tako postavljene da mozete voziti izmedju redova i ako su prednje duple isto stabljike idu izmedju guma.
neverujem da ima vise od 20 god.,sva prica mu se svodi na ;cuo sam u razgovoru od mehanizatora;Ti Grabik izgleda nemas pametnija posla nego da lupas gluposti na forumu. OK, dokazao si da je JD najgori i sta sad jos pokusavas, da unistavas temu ?
Ne znam odakle uzima radne sate, ali sam pratio i tacno se uklapa da kada ga vozim na manjim obrajima sporije broji kada na vecim brze broji. Sve u svemu konstatacija da rade prosto merenje vremena nije tacno.
@mbranko
Pisi nam malo vise o Kanadi, mozes i u nekoj drugoj temi, verujem da ce mnoge zanimati. Mene recimo zanima da li ima na prodaju tamo neka farma od ~1000 akri i posto bi to bilo, kod nas poceli bombama da se gadjaju pa da promenim drzavu
U krivu si, u sjev. americi (SAD, Kanada) se obični traktori (ili row crop kako ih oni zovu što u prijevodu znači redni usjevi) vrlo rijetko koriste za rad s teškim strojevima eventualno ovi preko 300 ks JD serije 8 npr , većinom za ovo što su ti napisali kultivaciju, prednji utovarivač i sl. i manje više ih koriste stočari za košnju ili baliranje, prijevoz itd. tu je normalno vidjeti traktor od 200 ks s prednjim utovarivačem i večina dilera ih tako i nudi . Za ratarstvo se uglavnom koriste zglobni traktori od 300 ks na više. Za ove tri i pol godine u Kanadi nisam vidio nijedan traktor sa prskalicom (a niti traktorsku prskalicu mada sam bio kod nekih desetak dilera s mehanizacijom) jer za prskanje koriste samohodne prskalice.
Ne znam odakle uzima radne sate, ali sam pratio i tacno se uklapa da kada ga vozim na manjim obrajima sporije broji kada na vecim brze broji. Sve u svemu konstatacija da rade prosto merenje vremena nije tacno.
Drawbar fuel use (max):11.1 gal/hour [42.0 l/hour]