John Deere

Kompenzatore udara ne kupusjte kod dilera traktora,postoje firme koje ih prave i prodaju i vise od duplo su jeftiniji.Najbitnija je stvar na koliko su napunjeni,to se treba naci i stvar resena.Ja sam za mog case 5150 uzeo kompezator udarapo mnogo nizoj ceni nego u titanu.Neverovatno kolike su im marze na delovima,kao da sejemo zlato.

Kod mene postoje tri ta kompenzatora, mislim da je jedan od sedista, a druga dva ne znam, valjda su ta druga dva od menjaca i kocnica, nisam siguran...Dva imaju u sebi pritiska 4 bara, a valjda treba 7 bara, tako da mi ostaje da ta dva probam da dopunim, a taj treci propusta jer se pojavilo ulje tu na tom ventilu gde se dopunjava pritisak, tako da mu je verovatno ta guma ili membrana (sta je vec unutra) otisla i mora se ceo kompenzator menjati...

Kod mene postoje tri ta kompenzatora, mislim da je jedan od sedista, a druga dva ne znam, valjda su ta druga dva od menjaca i kocnica, nisam siguran...Dva imaju u sebi pritiska 4 bara, a valjda treba 7 bara, tako da mi ostaje da ta dva probam da dopunim, a taj treci propusta jer se pojavilo ulje tu na tom ventilu gde se dopunjava pritisak, tako da mu je verovatno ta guma ili membrana (sta je vec unutra) otisla i mora se ceo kompenzator menjati...

Kod mene na NH znam sigurno da ima dva komada. Jedan je za menjac a drugi je za kocnice. Onaj od menjaca ima 10 bara pritiska.

E sto su povoljni ovi iz Restrejda doneli mi kantu ulja od 20l, filtere i uradeli servis i uzeli samo 80.500 din....

Skupo nesto ulje?
Da nisu resili da ti kroz servis naplate fabricku gresku jer su imali trosak da ugradjuju novi motor?

Servis funkcionise ovako: Naplate kilometrazu a Novi sad - Negotin tamo i nazad ima 800 km. Naplate vreme servisera provedeno na putu ( uglavnom idu dvojica ) i naplate vreme provedeno u radu. Ulje + filteri i to je to brzo se skupi 80k dinara. Svaki servis bilo kog distributera funkcionise ovako.

Trebalo bi 10lit sa filterom. U menjač 47 (4x4) . Diferencijal napred 5.3. Hladnjak 15.
Ventili usis 0.35,izduv 0.45 hladan motor.
Dizne 221-226

Da li je neko sa foruma vlasnik John deere 3140 ili 3640? Trebaju mi neke informacije....

Dobar dan prijatelji! Posedujem traktor John Deere 3120 iz '72 godine, 90 konja ali je bez kabine. Pošto sad ide jesen i poslovi ja bih da namestim okruglu kabinu na njega. Čuo sam da je danas takav bio u Žablju na vašaru. Da li znate ko je čovek i odakle je da se konsultujem sa njim... Kako je on to uradio i gde je nabavio tu kabinu... Sve sugestije su dobrodošle! Živi bili!

Kontaktiraj Lacija iz Temerina, on servisira JD traktore i ima ih dosta rasturenih pa možda ima i kabinu za taj tvoj. Poslaću ti broj u privatnoj poruci...

Sta mislite o jd 3650? Ima prednju hidrauliku i nove gume,koliko moze da vredi? Lep je i potpuno ispravan...

Dali 2250 iz Francuske može ići 40 kmh? Čitam po internetu da je jedna brzina blokirana za francusko tržište pa ide 30. Nisam našao kako se odblokira. Dali zna netko?

Nazad
Vrh