Jecam 2015

j6oiuf.jpg

Ranija je setva u pitanju , pripremljen je Amistar Extra i Cycocel za brzo reagovanje kada stane vetar.Hvala za pohvalu.

Послато са GT-S7500 користећи Тапаток 2

Iskren da budem, nemam iskustva sa regulatorima.
Gledam sada uputstvo za cycocel i piše da za ječam ide do četvrtog izdanka. Nije li kasno?

Ječam danas dobio drugu prihranu AN-om oko 100 kg/ha. Vetar je jak , inače bi dobio prvu zaštitu i regulator rasta. Neće ići za prodaju nego za priplodne svinje,tako da me zanima maksimalni prinos jer ga imamo samo 1 ha takodje kvalitet proteina i što manje toksina zbog broja prasadi , toksini utiču na broj jajašaca estrusa i sam intezitet pojave simptoma, ukoliko ima više toksina simptomi se prikrivaju tako da se propušta estrus, a gubi se i na broju prašenja u toku godine.

Još uvek nisam , sve se nadam da će ove niže temperature da zaustave širenje bolesti....regulatorom nisam siguran da li smem da radim pošto najavljuju i temp oko nule .... moram da se raspitam kod BASF stručnjaka

Moze,posto Cycocel "voli" hladnjikavo vreme,ja cekam samo da se prosusi pa cu oprskati,najverovatnije u kompletu svu hemiju,za sad je ludacki krece u vlatanje.

pankin, dobar ti je ječam......a vidim i koji je dio atara otprilike, jer poznam po silosu u pozadini.......

tako je.....kada je sijan??

meni izgleda boji koji sam ja doradio i zaprašio, nego originalni.......imam original bingo i barun, a moja dorada je barun......

evo moj, čekam povoljno vrijeme da ga oprskam, kada stalno puše vjetar........slikano prije 5 dana, ovo je moje sjeme sijan 21.10

Ne vidim bas dobro na mobilnom, cini mi se da je mrtva kopriva.

Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока

osječki barun, slikano jučer.

moje domaće sjeme, pročišćeno i tretirano, prskano protiv trave, nikakva zaštita i prihrana oko 50kg kana po jutru, prihrana u 2mj i startno 50kg vukovarskog N30 i ništa više, mislim da do žetve neću više ništa raditi na njemu.

neke parcele sam posijao bez startnog gnojiva, samo u 2mj bacio 200kg kana po jutru, i to se nakraju najbolje pokazalo......

Nazad
Vrh