Ječam 2025/2026

I ja imam problem kao kod tebe, zut u jednom delu je poceo da se gubi razredjuje. Cime ces da ga kadis?
Za sada nisam nista odlucio, raspitivam se da prvo utvrdim tacno sta mu je, ali kako deluje tesko da mu ista moze pomoci.

Pored ove parcele imam drugu koju sam spremao za sadnju maline i bacao sam krec, kada sam nabacivao seme ciklonom prebacilo je i u taj deo gde sam bacao krec, tu je 3x veci bez ijedne zute liske.

U planu mi je za sledecu setvu na jednu parcelu izvucem krec pre setve da vidim hoce li biti boljitka

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

био гданас да обиђем јечам тамо где је био жут сад је доста разредио појављују се прге на жутим деловима жути су већином спољни листови дали ми може ко рећи чиме прска и који услови су потребни за прскање није још можда десети део заражен

Evo kako izgleda, uzivo je jos gore

Ako je mrezasta pegavost, cime i u kom stadijumu prksati?
f5bcabcdfd31d6106fcbdcccea836d88.jpg
74ff5ea6289057c6b14340ae9f44bb38.jpg
b68acacac80978f1d28b7af6fcecf126.jpg
206a98d4fe64ab315bb8522118b68bd0.jpg

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka
Ja bi rekao da je ovo abiotički simptom.Prevelika su temperaturna kolebanja,što ječam (zavisno od sorte)baš i ne trpi,pored temp. ako ima i viška vlage u zemljištu ili ostataka pesticida 1/1 abiotički.Ja iskreno ne bi rekao da je ovo bilo kakva bolest .Pozdrav.

Nazad
Vrh