Ječam 2025/2026

Zebru i kod nas hvale.A eto i ja da pitam,kakav je Capricorn,jel bilo njega prosle godine ?.

Ја сам данас узео семе јечма кум, цена је 67 дин/кг.

Ја сам данас посејео јечам. Семе кум, 115кг/кј, пред тањирање 100 кг/кј 5:30. Јако је суво, праши ненормално.
69a838446b7723bfc66ce0f900197ca8.jpg
c4414c2de5d4972da77dc343a42c9e34.jpg

Лево је био сунцокрет 2 пута тањиран а десно јечам 3 пута.Соје нема код нас.

Koga god sam pitao ovde kod nas niko ne farba seme jecma insekticidom,mnogi seju na strnjista tanjirana samo,bez oranja.Ja nikako da se odlucim,prekosutra mozda bih sejao jecam ,problem je sto bih morao u mesalici da farbam,a sporo ....
Takodje pitanje,imam na jednoj parceli samonikle psenice malo ,jel to da resavam sad totalom posle setve,mozda neki kletox,kvizalofop p etil ?.Ili da ne diram ...Jel ta psenica ide kao primese kad se predaje jecam na otkupno mesto ?.

Neće se ni primetiti, ne brini ništa a ako ti baš bude bola oči ili je bude dosta nafiluj u prikolici, uradiš taj deo pa iskipuješ i razvučeš po prikolici.

Po povrsini parcele nema puno ali ima u oazama,nekako cudno je nikla,plasim se da ne ugusi jecam ...

Koga god sam pitao ovde kod nas niko ne farba seme jecma insekticidom,mnogi seju na strnjista tanjirana samo,bez oranja.Ja nikako da se odlucim,prekosutra mozda bih sejao jecam ,problem je sto bih morao u mesalici da farbam,a sporo ....
Takodje pitanje,imam na jednoj parceli samonikle psenice malo ,jel to da resavam sad totalom posle setve,mozda neki kletox,kvizalofop p etil ?.Ili da ne diram ...Jel ta psenica ide kao primese kad se predaje jecam na otkupno mesto ?.
ovde ide u primese.zadnje dve bas dosta.cak jednom usluzno sto sam radio zetvu su odbili na jednom mestu primtiti pa je isao dalje predat u drugo otkupno mesto al je zamaskirao malo bolje da prime sam je kod njega jecanm bio primesa jer je sejao psenicu nakon jecma abilo samoniklog jecma

Najverovatnije cu da isprskam tu psenicu pre nego sto nice jecam,samo cu jos da vidim sa cime da prskam ...

Nazad
Vrh