Ječam 2024/2025

Ubacujte tretman regulatorima rasta ili menjajte sortiment, postoje ječmovi koji trpe jače đubrenje bez bojazni od pologa.
za regulator se slazem

za sortiment ne jer ovogodisnji je dobio manje vestaka nego prosle godine koji je prosle malo polegao a ove ga ta jedna kisa sravnila

opet ponavljam ne samo moj vec 80% jecmova

to je bila ta kisa sa vetrom 5 ili 6 maja koja je unistila jecmove koji su bili vrh vrhova i da nije bilo te kise,tj vetra padali bi rekordi sigurno,ovako corak

Oboreni su i ovde mnogi ječmovi a mnogi i stoje lepo.Nije isto ako mu je genetika takva da ne raste više od 80-90 cm ili ako ode na metar ipo visine, tu mu je zapečaćena sudbina bez obzira na sve.

ma kavki metar ipo visine

legli su jecmovi sa jedva bas 80-90cm visine al je legao bas kada je bio pun vode sto je najgore

oni sto nisu bili izvlatali tj kasnije sejani i slabija zemlja eno ih za kalendar sada,ravni ko pista,e sad kakvo je zrno neznam ali ima jedan tu lik koji ne radi nikako zemlju sad ce imat blize 5 tona a zemlja mu ocaj zivi

za jecmove bila odlicna godina sve do tog pocetka maja kada je usrala motku

ovaj moj je dvoredac

Ja kad god sam imao dobar prinos ječma kombajn je morao da liže zemlju. Kada je ječam ostao da stoji retko je tu bilo preko 3t/kj.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja kad god sam imao dobar prinos ječma kombajn je morao da liže zemlju. Kada je ječam ostao da stoji retko je tu bilo preko 3t/kj.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
ce da vidimo ovo kod mene uskoro sta ce da kaze

vise me muci ovi zeleni sto su prorasli nego sam prinos jer cu nesto i ostavit sebi

sreca pa sam dobar sa kombajnerom pa cemo se zajebavat malo i sipat onog gde stoji ;)

Ubacujte tretman regulatorima rasta ili menjajte sortiment, postoje ječmovi koji trpe jače đubrenje bez bojazni od pologa.
Ајде упути нас, ја излудех са јечмом јбо га ја кад сам га посејао. На кашичицу сам га хранио 125кг/кј 3х15 и пролетос 100кг/кј ан. Још сам га касније сејао и све је лепо било до оних киша у мају. Тада је једно 30% легло и скоро је пре пар дана дунуо неки ветар крвнички и свалио још неких 30%. Сада га гледам кренули и заперци да пробијају.

Do ove god sam imao samo LG Paso i djubrio kao i psenicu nikad nije polegao.
Ove god posejem Etincel eno ga lezi od kad.

Sejem OS sortiment, sorta Kum.Jesenas 200kg/ha Map, prihrana 200kg/ha Urea.Polegao je mestimično na uvratinama i preklopima dok je redovno samo povijen što ne smeta ništa.Na jednoj parceli sam zeznuo štelovanje rasipača pa bacio skoro 300 kg Uree/ha, tamo je takođe povijen na stranu ali nije patosiran.

Sejao scarlet nizak je, neocekujem neki rekord ni okinavu.

Videcemo kad kombajn odradi, ako ga neovrse neki grad.

Ovaj od kolege, je medu boljima…
Laureate, prskan regulatorom…zaperaka milion mada nista kako je kod nekih tek..
Pokraj njega moj Laureate stoji, jedino na uvratinama (posto ne zatvaram rasipac), al nisam koristio regulator…

Sijao 3dana poslije mene…
a4edb40a4f38a491237acd87c04fa401.jpg

56d42fd669b6c768e20dd641f258d981.jpg

7b30f73b2693504e3d99196381be2dba.jpg

Cak sam bacio nekih 20% vise N-a od njega..
Al ja imam drugi problem, kao njih par u selu..
Orao sam za jecam strnjak (od psenice), tj bila je postrna soja (priprema gruberom) pa plug pa sjetva, i opet je poniknulo solidno psenice (sto je led otukao prosle godine)
Kod jednog kolege sto je isao u pripremu samo s gruberom, i posijao jecam…psenica prevladala, jecam se ne vidi..posijao jecam a vrsit ce psenicu

9548d1c5766a667195d8bd87ab538295.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sejem OS sortiment, sorta Kum.Jesenas 200kg/ha Map, prihrana 200kg/ha Urea.Polegao je mestimično na uvratinama i preklopima dok je redovno samo povijen što ne smeta ništa.Na jednoj parceli sam zeznuo štelovanje rasipača pa bacio skoro 300 kg Uree/ha, tamo je takođe povijen na stranu ali nije patosiran.
Jesi li radio sa regulatorom rasta? I gde si nabavljao seme?

Nazad
Vrh