Ječam 2022-23

https://postimg.cc/XG2DBpFs]
IMG-20230507-124609-1.jpg
[/URL][/url]

Kod mene isto Grand ovako visok i polegao je. Šta će biti sa tim što je polegao? Sutra hoću da prskam fungicid, da li postoji nešto da se doda da se ispravi ili barem da se ne uplesnavi?
Nemam odgovor na tvoje pitanje,ali mislim da mu nema pomoci. I ovaj moj ce pasti,samo cekam prvi vetar i ozbiljniju kisu...

Sta je to Arkadije? Video sam na 2-3 vlata tako?

Koje su ove bubice u jecmu
e3f265a96043d32dc947e5ee4cc20b3c.jpg

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Vetar je Čudo,a ječam čudan.
d4955523b30f8a99ac929688fc1df16f.jpg

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока

Jel vi prskate ove ječmove regulatorima rasta? Nekoliko godina već gledam ovde slike kako ječmovi posle neke velike kiše i jakog vetra polegnu i peko 60%.

Ја нисам одавно можда и 15 год сејао јечам. Ове године нисам стигао да одрадим регулатор и полегао је само где је стајњак бацан и на увратинама где се дупло солило. Где м ије изгледао, мршаво ту је сада прелеп и усправан.

Ja sam ranijih godina koristio regulatore, i kada je bila dobra godina ječam je uvek polegao. Osim binga, on uvek stoji pravo.... Tako da sam se manuo ćorava posla.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

6-7 god kako sejem jecam, a nikad nisam koristio regulator. Pologa bude samo na mestima gde je preklop u prihrani, sorte su bile paso i finola-fenola kako je ko zove

Nazad
Vrh