Ječam 2021/2022

Mora ti biti jasno da si dobio odlicnu kisu kad mu je bilo potrebno pa i svi koji ove godine imaju preko 35m kj
 
A ciji je to jecam,mislim koje semenske kuce

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
 
Axereal, ja sam ga prošle god imao 5,6t na kj. Ove godine pola, al zato polegne za sve novce. Bude zalepljen za zemlju.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Axereal Barbula,pretece me caco. Trebam da skidam drugu za nekih nedelju dana isto semenski, predusev psenica,nisam bio da vidim ali javicu ti rezultat,na slikama klas maltene duplo veci od moje psenice,ocekujemo bar 4t na ha,javicu.
 
Ne znam da li je Etincel ili Zanzibar. Veliko nevreme ga uhvatilo u toku pocetka nalivanja zrna. Polegao, vise savijen tj prelomljen na pola doprinelo je da dodje do prekida vegetacije. Rezultat 7t na 4kj, hektolitar 45. Prilikom resetanja na vagi pola propalo. Ne pitajte kako su ga primili. U drugom delu atara gde nevreme nije bilo tolikog inteziteta na 2.5kj oko 8t. Ne znam tacno posto je ostavljen za tov svinja. Tako da nije sve bajka.
 
Ми смо данас завршили и другу парцелу Нониуса.
Принос нештомиспод 3 т/кј, тако да је просек 3,5 т/кј, што и није лоше како је изгледало.

Заорано 100 кј/кј мешано, прихрањен са 120 кг/кј ана, и два фунгицидна третмана...

Иначе код нас је цена 34 динара, аванс!
 
Da li je neko od vas sejao one sindžentine hibridne ječmove? U čemu je fora sa njima?
Ja sam sejao jallon od singente pre 3 god. Caka je u tome što se seje 100kg po hektaru i što je seme pre 3 god koštalo preko 200 din kg dok je seme binga bilo 35din.
A rodi isto kao i svaki drugi.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Sad će te Mirkoni svi pitati: koje je seme, vreme setve,koliko đubriva, koliko hemije, koliko kiše.... Bolje na tenane napiši sve to da te ne iznenade.
 
U ovom videu videćete prvi a verovatno i jedini dan gde radimo žetvu ječma 2022.godine. Pošto nemam svog ječma, snimak će biti sa njiva koje uslužno radimo. Njive su jako usitnjene, kod nas seju ječam kad ne znaju šta drugo sejati. Obratite pažnju na deo kad Mire radi svoj ječam i kad shvati da je prinos odličan obzirom da nije ništa uložio, kreće da prepunjava prikolice i tu vidimo onu izreku: Gde ima, tu se i prosipa... Mehanizacija u videu: Kombajn New Holland CX5090 Armatrac 1104 lux + 2 Zmaj prikolice Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!
 
SY Dooblin,hibridni...oko 4300 kg/kj...100 kg Yara 16:27:7 u jesen,prihrana 140 kg Yara Nitromag 27%, dva tretmana prskanja,radjen i regulator rasta u prvom tretmanu...
 
Nazad
Vrh