Ječam 2021/2022

miloskica

Član
Učlanjen(a)
16 Jun 2019
Poruka
327
Uradjeno 4,5j jecma, sorta grand nasa dorada ne secam se koja je reprodukcija najmanje peta godina a mozda i vise, 4040kg po jutru plativog. Izgleda da ce otici u pivarac, a cena je 38din. Nisam bi za da prodamo sve al za ovu cenu sam se predomislio i danas predali na silos

zeljkoo

Član
Učlanjen(a)
9 Sep 2011
Poruka
2.399
Probao sam grand pre par dana jaka je slama, moram da sacekam jos 4-5 dana. kod nas je cena 31 dinar, sramota.

caco

Član
Učlanjen(a)
14 Jul 2013
Poruka
2.742
Meni je isplaćeno po 35 pre 10 dana.
Sada ko kosi-predaje cena pala na 32 din.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

miloskica

Član
Učlanjen(a)
16 Jun 2019
Poruka
327
Probao sam grand pre par dana jaka je slama, moram da sacekam jos 4-5 dana. kod nas je cena 31 dinar, sramota.
Jos se ja pitam jel sam lud svi uradili jecam samo se meni cini zelenim izgleda da je do sorte, cak i sad kad sam radio bilo je zelene slame a vlat je zrela, bukvalno kad predam negde na silos oni mi kazu e taman to tvoje i zavrsavamo tako i danas bilo.

zeljkoo

Član
Učlanjen(a)
9 Sep 2011
Poruka
2.399
Jos se ja pitam jel sam lud svi uradili jecam samo se meni cini zelenim izgleda da je do sorte, cak i sad kad sam radio bilo je zelene slame a vlat je zrela, bukvalno kad predam negde na silos oni mi kazu e taman to tvoje i zavrsavamo tako i danas bilo.

Ja ne mogu jos za4-5 dana, nekako mi je jaci jecam od psenice,90% je zreo ali je stablo dosta bujno i jako,mestimicno

Aca97

Član
Učlanjen(a)
21 Avg 2016
Poruka
2.070
Jecam ipak i ove god odneo pobedu na osnovu psenice, bar kod mene je tako

SU Vireni je bio na sve povrsine, inace Austrijiski jecam zavrsen sa prosecnim prinosom od 7.4t/ha hl 65 vlaga 11.5%

Shale

Član
Učlanjen(a)
3 Nov 2009
Poruka
4.174
Па и рече колега да ће га користити за исхрану стоке... Таман.

Dobrinčan

Moderator
Učlanjen(a)
15 Mar 2009
Poruka
5.127
Bicu kratak sa kukuruzima definitivno,pa moram posejati jecma da premostim do sledeceg roda. A nisam ga sejao nikad...
Mada podjednako mi je bitno i da uzmem neki visoko prinosni. :D

Vrh