Zoran Kostović
Član
@markodjurdjevic
Možda je mali upaljač.
Možda je mali upaljač.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa sa kojim,kod nas se to nikad nije prskalo.
Zorane, pravi je 100%@markodjurdjevic
Možda je mali upaljač.
Koja doza uree i zasto insekticid???zvekni ti njega folijarno sa urejom,ja tako godinama radim i uspe..ureja sve to ocisti i stavi mu obavezno neki insekticid
Koja doza uree i zasto insekticid???
Ako je ona repica sa strane tvoja, onda ti nesto mnogo semena zafalilo )Nonius sejan bez osnovnog đubriva (planirana repica ali nije bilo semena) kraj septembra setva,u februaru izgledao najjadnije u ataru,sada propevao.
Evo uvako jecam sam posejao veoma rano jesenas,mozda i prvi posejan u srezu,dobio je 200kg mesavine tri sesnestice na 80 ari,i kad je bio negde oko nove godine to je bila sila,a onda je poceo da zuti dok nije dosao u stadijum zvani TOTAL,znaci samo da ga preores,pozuteo,nigde lista,katastrofa,ja uzmem prskalicu 20 kila ureje na 250litara vode i dva puta ga oprskam u pet dana,treci put sekator i ureja opet ista doza,pa protiv poleganja,kad ga budem sliko videces potamneo,ja tako tamno zelen jecam nisam imo,vec klasa. . .ta ureja ove godine mi dala rezultate i u travama i trojci i lucerci skoro za neverovatno,ipak kukuruz nabolje reaguje na ureju folijarno ali doza najvise 5 kg na 100lvode u stadijumu kad prskalicatraktor je na granici da udje u njivu i da ga lomi,od treceg do sedmog pera najvise 4 kila ureje na 100l vode. . .ne bi se slozio da su ovo budzevine posle ovogodisnje prakse,koja usput bude veoma jeftina za svoje rezultate. . .Danas sam prskao jecam i jos sam pod utiskom.Nikad nisam do sad ulazio ovako kasno u njivu,visok je preko 35 cm i sve sam zivo pogazio.Nisu to njive kao na severu,dugacke i velike,sa putevima na sve strane.Prskao sam sa presingom,bez insekticida i bez uree.Neki kazu koristi urea,neki da nema nikakvog znacaja bez obzira na dozu.I ja tako zbunjen nisam koristio.Znaci ima li neko konkretnog iskustva da mu je sigurno nesto konkretno pomogla ta folijarna prihrana ili je to samo po teoriji i moze li da se podigne ovo sto sam danas zgazio???
Ostalo još semena za krug ali nisam hteo da rizikujem i ostanem na pola,ima sve tri strane su podjednake,ječam metar manje (mereno prskalicom) parcela 2,8 haAko je ona repica sa strane tvoja, onda ti nesto mnogo semena zafalilo )
Ono seme jecma sto sam uzeo od tebe, koje je sorte?