Japanska PREPELICA - oprema za držanje, ishrana i ostalo

Odnos zenki i muzijaka je 4-1 tako da cisto sumnjam da je do muzijaka.Kloaka pocne crniti i postepeno pocnu crijeva da izlaze 1centimetar otprilike i nakon par dana ugine.Po prilicno imam iskustva sa peradima ali ovo prvi put dozivljavam. Jako cudno mozda ima veze sa nosenjem jaja, jer su u oba slucaja bile zenke i to stare 2-3 godine.
 
Dobar dan... Prvi put hocemo da uzmemo prepelice. Za pocetak za sopstvene potrebe. 12 komada ce verovatno biti dovoljno... Sve smo procitali, samo mi treba pomoc oko kaveza. Nemam vremena da sam nesto lepo napravim, pa ako neko zna gde mogu da kupim dobar kavez, neka pomogne... Da li na nekoj pijaci ili znate nekoga da pravi... Iz Rumenke sam... Hvala unapred.

- - - - - - - - - -

ako neko ima nacrt kaveza, mozda bih ga i sam mogao napraviti? :bravo:
 
Jesam, gledao sam, pa sam na kraju, kada sam se svega nagledao odlucio da pitam za mozda neko iskustvo... Sve jedno, pasce jedan drveni kavez pa sta bude :osmeh:
 
Koliko pojedu prepelice 10,12 komada njih? Koncentrata i prekrupe ili sta vec jedu? Prijatelj mi poklanja samo kavez treba da uzmem. A ako su neisplative ne bih ni uzimao
 
Da li neko od odgakivaca zna koji proizvodjac koncentrata za pilice, proizvodi jedinicu u obliku brasna? Ja sam uzimao gebi i neki holandski, ali su oba u onim malim granulama, koje male prepelice ne mogu da jedu.
 
Pozdrav svima. Od skoro sam počeo da držim prepelice i da čitam o njima. Između ostalog sam pročitao da su njihova jaja jedino kao organska sto posto lekovita. To ima smisla, ali sam takođe pročitao da dosta dobro trpe toksine, tačnije čiste se od toksina u roku od mesec dana. Zanima me da li je neko davao jaja na analizu da proveri njihovu lekovitost nakon upotrebe koncentrata?
 
Evo izleglih malisana starih 2 dana
cdc4759cbeae9e6c3fc31d94b17e2ad7.jpg
92452bd2948356573ddbe384ab384f8e.jpg
26901b7b766ffc84ae59d919d1a44cd0.jpg


Послато са SM-N910F уз помоћ Тапатока
 
Ispust-volijera

Članovi foruma molim za pomoć.
Napravio bi ispust-volijeru za japanske prepelice.Kojih dimenzija treba da su okca na mreži?
Hvala na odgovorima.
 
Nazad
Vrh