Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo kako izgleda marmelada koju mi godinama tovarimo pa uporedi slike. Ovo je iz sela gde ima oko 30h samo marmelade tako da je to 100% marmelada, pa uporedi plodove.
2lxzdkw.jpg

ny5mvn.jpg

@kozlica

kad postavljas slike samo kopiras sve u jdnu poruku i to je to, ako imas 10 slika sve ih stavi u jednu poruku.

Ljudi po koliko prodajete jagode ja danas ovu dao po 150, a pre 2 dana po 170. Kako dani odmicu pada cena. Inace ovo je Alba?
Zanima me da li neko ima iskustva za zelenim zivicima, mislim da li je neko sadio i brao iste i kako su se pokazali?
Pozdrav svima i Srecna berba!!!

ja imam madlenu i doru i mogu ti reci da za sada odlicno izgledaju. Ove godine bi trebalo da posadim zelenu irmu ali neznam kakva je, mozda je pustim i za jesenju berbu. I ovde kisa ubija.

Ej ne kukajte kod vas samo kisa pada a kod mene i grad:haha:, da ne poverujes , na ovako hladnom vremenu grad, ali kakav sam baksuz, prvi put sam osigurao jagode i skoro sva okolna sela tukao grad a moje promasio a prethodne 3 godine me nije ni jednom promasio i iz svega ovoga mogu zakljuciti da sam ja jedan veliki baksuz:haha::haha::haha: druze odlicna je i to cena od 150 dinara, i iz dana u dan ce poceti da pada jer sve vise i vise stize domaca jagoda.

@boomsyte
Hvala za slike marmolade. Kada gledam slike i uporedjujem sve vise mi lici da moja nije marmolada. A volela bih da znam koja je. Ako znas napisi mi.

@kozlica
Ovo je Alba, prva berba, do sada je nisam imao. A gajbica je u proseku teska 7kg.
Jel si ti posadila zelene zivice, posto si rekla da treba da sadis?

pozdrav svima, samo da se javim, ja berem i prodajem jos od djurdjevdana. sada sam otprilike na pola. prodavao sam ih po 200 pa po 190 din a danas je jedna tura po 180 a druga 160. inace sve mi otkupe male radnje.
nedajte ih jeftino. to je moj savet. ja sam neke ponude odbijao a na kraju se i ti isti vracaju.. ako bude ovako vreme i sazre ih dosta odoh u petak i na pijacu. jos jednom pozdravljam sve

Pitanje za sve jagodare! Šta mislite o prolećnoj sadnji sa kvalitetnim živićima? Da li je moguće tekuće godine ostvariti neki rod i imati dobar rodni potencijal za nerednu godinu?

@FruitBoy
jedino da probas sa stalnoradjajucom nekom sortom, ali da sadis krajem marta ako te vreme posluzi i aprila meseca pa da nesto uradis, a ako mislis nesto kasnije da sadis mislim da neces da uradis nista. ja sam probao da sadim krajem jula i taman kad je krenula da radja uhvatio me oktobar mesec i kise i trulez, tako da je tesko da se posle izboris sa boljkama jer je u plodu. mozda neko ima bolje iskustvo od mene? od tada sadim od sredine jula do 10 avgusta i berba sledece godine.

I mislio sam neka rana prolećna sadnja, mart-april, kad dozvoli vreme. Znači extra kvalitet sadnica sigurno da u prvoj godini može dati neki prinos. Pitanje je kako odraditi onda ostalu pomotehniku i đubrenje da se isprovocira normalno razviće generativnih pupoljaka za narednu godinu gde se očekuje full rod. Holanđani tvrde da mi imamo extra uslove za tako nešto, dovoljno vremena od berbe do jeseni za stvaranje rodnih pupoljaka!

@fruitboy

Druze da nisi malo vise pricao sa miletom iz ATP-a:haha::haha::haha:, poznata mi je prica, ja bi iskreno to probao na jednoj manjoj parceli maz 10ari pa onda u nesto ozbiljnije, ima logike ali bi ipak voleo da budem siguran sto moram ja da isprobavam to :)

kada sam pustao jesenji rod savetovali su me da je ne forsiram jako i ako neka sadnica izbaci mnogo cvetnih grana da ih zakidam da joj ne dozvolim da ful radja da nebi bila slaba za prolece. medjutim kako sam i gore naveo kad je trebalo da bude kakvog takvog roda tu mi se izjalovilo sto sta i nisam se proslavio. sada razmisljam da posadim u junu mesecu zelenu kontejnersku sadnicu Irmu pa da je pustim na jesenji rod pa da vidimo sta ce da bude. Ne tvrde Holandjani bezveze, ali verovatno da je to tehnologija uzgoja na dugme.

Baš od njega, juče na sajmu!
Ima logike, naravno, samo dosta uslova za to mora da se ostvari da bi tako nešto uspelo. Navodnjavanje, đubrenje, zaštita, a pre svega sortiment i kvalitet sadnica! I ja mislim da to vredi probati!:osmeh:

Naravno......iću sad još malo više po terenu, pa ću videti da li takvih slučajeva ima i kakvi su efekti!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh