Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
konkretno koje sredstvo predlazes sto se tice gvozdja i cinka?

sta je manje zlo? bortritis koji se pojavio pomalo na liscu ili malo seckanje lisca koje je pregusto i od toga se verovatno i stvara vlaga koja prouzrokuje bolest. faza je puna cvatnja a pocelo je i zametanje plodova. znaci dali sme da se malo otkine koji list iako je zdrav.

@delboj
ja bi prijatelju pre prskao sa switchom pa za 10-tak dana sa teldorom ako ne stane bortritis, nego kidao lisce. neznam mozda neko ima pametniji predlog. pozdrav

ovo je od prekjuce. Sutra je prva berba, 2 eur/kg.
2z4agrm.jpg

Imam problem napali mi insekti jagode ja poprskao ali sa losim preparatom , posle 4 dana ponovo napali insekti jedu list mlada biljka slatki sokovi . Koliko mora da prodje do sledeceg prskanja .

ps.sad sam nabavio talstar

jagode

za riciboy ....

lepe su jagfode kao si uspeo da tako rano stignes do roda:haha::haha::haha:

dali koristio bumbare i dal si zagrevao plastenik:haha::haha:

ja sa sam jagodari moji u petak kupio pola kilo jagode za cerku da mi gi je davao djabe nebi gi uzo .kao trava...nema ukus muris a secer nulaaaaaa.a crvene ma da gi sam gledas

to su one spricane da brze stignu .a nije bitno kvalitet.samo da ste probali

Jeste i ja sam juce na Futoskoj pijaci u Novom Sadu platio 200 din 1 kg jagoda i kad sam ih probao kao travu da jedem.Nema mirisa,nema ukusa a na izgled crvene lepe krupne.Jako sam se razocarao :::((((

@ riciboy

Jagode lepo izgledaju ali mi se cena baš i ne sviđa. Ranije su domaće jagode iz plastenika dostizale i preko 3 e. Jesi li pravio neku kalkulaciju na tu cenu? Koja je sorta u pitanju?

@ milan 87, Hipija

Nemora značiti da su to domaće jagode. Možda su i uvozne, ubrane poluzrele ko zna kad i proputovale hiljade km.

Jagode su u plasteniku, nisam koristio bumbare ili zagrevanje, malo sam zakasnio sa primenom Bor-a i Zink-a i prvi plodovi su bili malo deformisani. Ja sam dosta juznije od vas a nisu bili bas hladni zima i prolece. Kontrolisao sam temperaturu i aeraciju. To je cena na veliko i to je to. Potrudicu se ove godine da nabavim Albu ili Aziju,

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh