Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

mojalovaa je napisao(la):Kroz sredinu imam profiler koji pravi kanal sirine 6 cm i dubine 3 cm a koji sluzi za postavljanje cijevi za navodnjavanje.
prosto i jednostavno, crevo se postavlja na vrhu banka ne vidim poentu zasto bi pravio kanal za crevo
. Sto se tice freziranja i ja sam praktikovao da odmah posle freziranja postavljam foliju, jer nema vremena da slegne i mnogo bolje se pravi banak.
, to radim cisto da bi imao za podsadjivanje. Najprostija i po meni uspesna tehnologija sa minimum ulaganja

Imas 2 reda creva i svako je pored sadnica jagoda sa unutrasnje strane, zavisno od sistema koji uzimas ali obicno su kapaljke na 10-15cm i nikad nisam imao problem sa odlivanjem vode nego kaplje tu gde je kapaljka. Slike rasadnjika sam postavio na ovom forum a sad gde treba ih naci
ali videcu da ih potrazim na kompu gde su mi
A sto se tice slika jednog reda pogledacu ali mislim da imam samo snimke, ali nista komplikovano, sve je isto samo samo sto je folija od 60cm i sadnice su na 10-15cm. Pogledacu na kameri dali imam neki manji snimak toga ili dali sam uopste slikao jer mi u pocetku to ije bilo interesantno ali kad mi posle objasnili da imas isti broj sadnica po hektaru i koje su prednosti cuknuo sam se malo u glavu

Imam potrebu da sa vama podelim zadovoljstvo; očistila sam jagode i postavili smo najlon na plastenik danas,uspeću valjda da ubacim slike...
boomsyte je napisao(la):@mojalova
Masina izgleda ok ali prvo mora da se pokaze na delu pa onda ce da vidimo sta i kako, po mom nekom iskustvu, mislim da je malo teze napraviti onoliki banak, odokativno koliko mogu da procenim ono je od 40-50cm.
A sto se tice guste sadnje u jednom redu nisam imao iskustva sa time, pre mesec dana sam bio u italiji zahvaljujuci firmi INTERSAD, i video sam da gore dosta praktikuju jednorednu sadnju, postavlja se folija sirine 50-60cm i sadnice idu na 10-15cm, ima dosta logike, nemas problem sa gustinom kao kod dvoredne sadnje, preglednost i osuncanost je bolja i naravno mnogo je lakse za berbu i naravno tom gustinom se isto postize broj sadnica od 40-50000 po 1h
!! Fala bogu pa moze a se steluje sirina gredice
!!
. Na otvorenom imam 3 reda po 30 metara.Imamo i sistem kap po kap, samo me malo muči -da li treba da ih polijem sada nakon čišćenja suvog lišća
. Danas je mnogo toplo kod nas, oko 20 stepeni, pa brinem da se ne skuvaju-folija odozdo,najlon odozgo.Ako neko ima savet, kažite mi...Takođe,sutra mislim da kupim nešto za prskanje-kako se koristi Cuperblu,( Nebojša mi je preporučio) objasnite mi detaljno,molim 

Ako je glupo pitanje ne zameri, ipak sam početnik...